vrijdag 31 juli 2009

Geen ontkomen meer aan

Ja, ja…We kunnen er nu niet meer onder uit. De camper is geboekt! Maar om te beginnen is het reisgezelschap afgelopen week duidelijk geworden.

Na een aantal jaren fanatiek onze blogs te hebben gevolgd blijken Sandra (zusje Bauke) en Marcel (zwager) helemaal overtuigd te zijn van al het moois in de US. Ook bij hen kunnen de kinderen inmiddels voor zichzelf zorgen, dus genoeg redenen om de stoute schoenen aan te trekken en samen met ons een maand op stap te gaan. Natuurlijk vinden ook wij dat gezellig. Het belooft in ieder geval weer genoeg stof voor deze blog op te leveren ;-)

Op zaterdag 3 juli 2010 vertrekken we naar Vancouver en op zondag 1 augustus 2010 zetten we weer voet op Nederlandse bodem. 30 Dagen Canada/US geeft genoeg ruimte om een mooie reis op te zetten.

moturis-29ft-2Maar goed, de camper staat vast. Na ettelijke offertes van Tioga Tours (met de vertrouwde goede service) is het uiteindelijk de Moturis J-29 geworden. Op 8 juli 2010 halen we camper in Burlington (net over de grens in de US) op en op 31 juli 2010 leveren we hem weer in bij Moturis in Denver.

Wel blijkt dat we de afgelopen jaren behoorlijk verwend zijn geraakt met de Road Bear campers. Helaas zit deze maatschappij niet in de buurt van Vancouver. De keus is tussen El Monte en Moturis (en Cruise America). Moturis staat als beste van de 3 aangeschreven, maar bij alle 3 de maatschappijen blijken haar campers de volgende nadelen te hebben t.o.v. Road Bear:

  1. Geen slide-out (zijwaarts uit te schuiven gedeelte)
  2. Geen vast zonnescherm/luifel
  3. Bedden allemaal iets kleiner. Moturis blijkt dan het grootste bed te hebben; 2 meter lang.

moturis-29ft-dagmoturis-29ft-nachtOok humor dat je bij Moturis een broodrooster als optie moet boeken à $6, ter plekke te voldoen.
Maar goed, allemaal niet onoverkomelijk en we denken dat we weer uitermate comfortabel kunnen reizen! 

4 opmerkingen:

Marcel en Sandra zei

De komende maanden staan bij ons in het teken van een gedegen voorbereiding op de Amerika-Canada reis: het leren jongleren met koffiekannen en borden eten ;-)

Monique zei

Ah, ook met z'n vieren dus! Gezellig!

Marcel en Sandra: jullie gaan verslaafd raken hoor, kijk maar uit.

Enne, pas maar goed op die koffiekannen daar.

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Hoi,

Wij zien dat jullie ook een camper 29FT geboekt hebben.
Wij hopen 3 weken naar Canada te gaan in juni-juli 2010.
We hadden bij Fraserway eerst een camper uitgezocht van 27 FT maar die bleek voor gehandicapten aangepast te zijn en dus speciaal en duurder. Toen moesten we kiezen tussen 24 en 29 FT. De 29 FT was maar 3 euro duurder dan de 24FT en dus was er gauw gekozen. Nu krijgen we reacties van familie, Zo 8,75 m. dat is nogal wat.
Hebben jullie ervaring?? Is dat echt lomp groot?
Volgens mij heb ik zelf in 2003 in een 24FT gereden maar dat kan ik niet meer terugvinden. Was een groepsreis.
Gr. Pieter en Josien

bbeurden zei

Hoi Piet en Josien,

Ik heb geen mailadres van jullie, dus dan maar even zo.
In 2007 zijn we met een 31ft op stap geweest en vorig jaar met een 26ft. Ik vind het allemaal even comfortabel rijden en niet zo'n probleem, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Na 1 dag weet je niet beter meer.

Gr. Bauke