zondag 21 februari 2010

Boston

Mijn baas had in al zijn wijsheid besloten dat ik maar een weekje naar Burlington (bij Boston) moest. Heel vervelend natuurlijk, maar plichtsgetrouw als ik ben werd de koffer gepakt en werd ik vanmorgen rond het middaguur door Agnes afgeleverd op Schiphol. Was natuurlijk gezelliger geweest als ze mee was gegaan, maar helaas gaan zaken soms voor het meisje.

Het bleek niet de meest gunstige dag te zijn om te reizen. De krokus vakantie veroorzaakte een behoorlijke drukte. Hoezo crisis?
Bij de gate ging het niettemin vrij soepel. Na de verplichte vragen en het onderzoeken van de handbagage (dat gebeurt momenteel bij iedereen) kon het boarden beginnen. Overigens stond de bodyscan wel opgesteld, maar was buiten gebruik!?
De toch echt niet kleine Airbus puilde volledig uit. Niet zo heel erg, ware het niet dat ik naast een gezinnetje met een baby op schoot zat. Zo’n kind houd je natuurlijk geen 7,5 uur stil!
En dan ook nog op rij 13 geplaatst! (Inderdaad geen KLM toestel, want daar bestaat rij 13 niet. Delta Airlines).
Nou ja, uiteindelijk vielen die paar huilpartijen wel mee en landden we mooi op tijd in Boston.

Ongelooflijk, maar binnen 2 minuten was ik door de douane. De vriendelijke beambte begreep gelijk dat ik voor Mr. Ellison werkte en wreef het er ook nog lachend in dat ik onlangs mijn “Big birthday” had gevierd. Vingerafdrukken, fotootje, stempels en klaar.

IMG_4970 Vanaf het vliegveld moet je door een behoorlijk lange tol tunnel naar het centrum. De eerste 2 nachten verblijf ik om te acclimatiseren downtown Boston in het Courtyard Marriott. Prettig dat ik gelijk werd ge-upgrade naar een executive room.

IMG_4980 Het goede weer (fris, maar blauwe lucht met een zonnetje) motiveerde mij om een flinke wandeling te maken. Dwars door het centrum naar het geadviseerde visrestaurant. Uiteraard onderweg bij Starbucks een bakkie koffie drinken.
IMG_4985 Jammer dat er in het visrestaurant geen plek meer was. Ook het alternatieve visrestaurant was vol, dus uiteindelijk beland bij de imitatie Cheers bar. Morgen even bij de echte kijken.
Gelukkig de kleine salade besteld, maar het bakje friet dat erbij werd geleverd  bleek een emmer friet te zijn.Wel weer even wennen aan die porties!

Op tijd terug naar het hotel om naar de 1500 meter voor mannen in Vancouver te kijken! Nou ja, wordt dus luisteren op internet radio 1. De Amerikanen vinden Curling en IJshockey belangrijker en de NOS stream op internet is buiten Nederland niet te ontvangen. Balen dus.

Wel grappig is dat er een vertraging in de internetradio zit. Het Live verslag op de NBC site geeft de uitslag zeker een halve minuut eerder weer.
Radio is ook wel weer spannend met een zenuwachtige Erben Wennemars als commentator. En zeker als “we” weer goud blijken te winnen!! Goede remedie om nog even wakker te blijven.

1 opmerking:

Agnes Verburgt zei

Hai lieffie,
Leuk om te lezen, ik heb het nu door hoor, hoe het werkt, ha ha.
veel plezier nog daar.
xxxx Agnes