zondag 4 juli 2010

Dag 1: Amsterdam – Vancouver

Zaterdag 3 juli 2010.
Na onze laatste campertrip in 2009 hebben we zo’n 14 maanden moeten aftellen om weer te mogen.
Ditmaal naar een iets andere streek dan onze vorige reizen, met een andere camperverhuurder en met ander reisgezelschap!
Even voorstellen:

  • Marcel, zwager van ondergetekende en gezegend met 2 rechterhanden. We hopen dat het niet nodig is.
  • Sandra, ega van Marcel en zus(je) van ondergetekende. Altijd druk met haar Leertuin en sinds vorige week ‘drs Sandra’. Moet ik nog wel even aan wennen met aanspreken.
  • Agnes, steun en toeverlaat van de auteur dezes blog. Mag na ruim 30 jaar voor de klas tegenwoordig haar kwaliteiten etaleren als team leider.
  • Bauke, onbezoldigd regelneef voor- en in deze vakantie en mag tevens onze ervaringen in de komende 4 weken op tekenen in deze blog.

Het vertrek van de rechtstreeks vlucht naar Vancouver (KL0681) stond gepland om 17:30 uur,  dus alle tijd om vanmorgen rustig de koffers in te pakken. Zonder moeite werden de maximale 23kg per koffer bijeen geschraapt.
Jan R en Nicole & Patrick waren zo vriendelijk om ons mooi op tijd op Schiphol te droppen. We houden niet van haasten en zeker niet in onze vakantie. Was overigens verbazingwekkend rustig op Schiphol!
De dames wilden nog wel even shoppen, dus Marcel en ik konden ons lekker onthaasten in de KLM-lounge.
De Duitsers trakteerden ons nog op een snelle goal in hun kwart-finale, maar toen werd het toch echt tijd om ons naar de gate te begeven.
DSC_4104 Bij gebrek aan een aswolk zou een vertrek volgens schema voor de hand liggen, maar helaas bleek er nog geen drinkwater aan boord van de MD11 te zijn. Daar doen ze dus een half uurtje over.

Een volle bak aan boord, maar gelukkig goede plekjes weten te bemachtigen. 10 uur vliegt voorbij met zo’n videoschermpje. Ik weet alleen niet of het wel zo’n goed idee was om naar ‘2012’ te kijken, waar uitgebreid de ondergang van Yellowstone wordt verhaald, zijnde 1 van onze reisdoelen.

DSC_4118 Rond 18:00 uur lokale tijd in Vancouver en met een beetje grote taxi naar Sheraton Wall Centre hotel. 20 graden voelt aangenaam aan na de toch wel hete dagen die we in Nederland hebben gehad.

Bij het inchecken denkt de beste man dat er maar 1 kamer is geboekt, maar met mijn Priceline reservering in de hand weet ik hem te overtuigen even verder te zoeken in het systeem. Hij maakt het weer goed door ons 2 ‘disabled’ rooms te geven. (Ik weet niet of hij werd beïnvloed door de Crocks die Sandra aan had?)

We besluiten nog een bakkie te gaan doen en een flinke wandeling te maken om de luiken open te kunnen houden, maar rond 22:00 uur is het toch echt gedaan met de koopman. De vakantie is begonnen!

5 opmerkingen:

Ruud zei

Leuk hoor om te volgen. Ik ben benieuwd. Wij vertrekken vrijdag en gaan ook naar de camping bij Lake Louise. Van dinsdag de 13e t/m donderdag de 15e. Wie weet zien we elkaar! Wij reizen met twee kids van 6 en bijna 2.

Anoniem zei

Fijn dat alles goed gaat en, dat je blog er weer is.
Ik ben vandaag al een paar keer naar boven gestuurd maar nu kan ik het spulletje weer uitprinten.
van de pc lezen is te ingewikkeld.
Veel plezier en tot morgen.
PaMa

Niels zei

Het feest is weer begonnen! Gelukkig een goede reis achter de rug en hopelijk niet teveel last van het tijdsverschil. Veel plezier de komende dagen, ik zal proberen de verhalen bij te houden!
X, Niels

mannetjes zei

Hallootjes net jullie eerste verhaaltje gelezen... De kop is er af! Heel veel plezier en lekker genieten daar...

Groetjes Ellis

Marjon (vana) zei

Gelukkig is de reis goed verlopen.
Ik wens jullie een hele fijne vakantie in het mooie Canada.
Heel veel plezier in mijn lievelingsstad Vancouver (niet vergeten naar Stanley park te gaan hoor, zoooo leuk)