woensdag 28 juli 2010

Dag 25: Rapid City - Cheyenne

Te kort geslapen vannacht. Al om 05:15 uur wakker en niet meer in slaap gekomen. Ach, we moesten toch vroeg op voor de langste rit van deze vakantie; 320 miles.

Even na acht uur reden we weg van de camping, nadat we bericht hadden gehad van Paul dat ook hij (met een paar dagen vertraging) was vertrokken naar Italie. Vriendje z’n ID was verlopen…

Over de rit naar Cheyenne is niet veel te vertellen. Lange rechte wegen en een hoop gras om je heen. Als koe zou je er zielsgelukkig van worden. IMG_3271National Grassland hebben ze het zelfs genoemd. Het zat niet tegen, dus omstreeks 14:30 uur kon de cruise control er weer van af.
Wel leuk om onderweg goederentreintjes te tellen. Kennelijk zit er ergens een steenkolenmijn, want ze rijden af en aan hier in de buurt. Wij telden 138 wagonnetjes aan 1 trein (of eigenlijk 4 locomotieven). Wel pech als je net voor een spoorwegovergang staat te wachten.

IMG_3274 Op zich waren we al spekkoper dat we een plekje voor vannacht konden boeken op de A.B.-camping. Ook over deze camping kunnen we kort zijn; een veredelde parkeerplaats, met de nodige voorzieningen. Ach, we zijn er toch alleen maar om te slapen.

DSC_5386 Het echte feest is natuurlijk de Frontier Days. Alles staat in het teken van cowboys, rodeo en de bijbehorende randzaken. Gezinnen (zoals hiernaast), maken ieder jaar een traditionele foto.
Prettig was dat een shuttle busje op de camping stopt en je voor $1 voor de hoofdingang van het Frontier terrein aflevert.

DSC_5398 Eerst maar even de kaartjes voor de rodeo (‘bull riding’) opgehaald. Waren via internet besteld en lagen keurig klaar.
Daarna alle tentjes afgelopen en afgeschuimd op zoek naar…? Natuurlijk, western laarzen. Zonder kan je niet thuiskomen. Agnes slaagde met vlag en wimpel en kon in stijl naar de rodeo.

Kermis, vreettentjes, alles was aanwezig om het de gemiddelde Amerikaan (en toerist) naar haar zin te maken.

DSC_5436 DSC_5423 Om 20:00 begon de hoofd-attractie; de rodeo.
Hoewel ik er niet al te hoge verwachtingen van had, moet ik toegeven dat het een topavond werd. Het weer was heerlijk, de rodeo spectaculair en de rodeo-clown zowaar grappig.
IMG_3316 Zijn toch wel indrukwekkende beesten die stieren!
Na afloop werden we nog getrakteerd op een spetterend vuurwerk en konden we moe en voldaan naar ons huisje op wielen.
We hebben geboft dat we dit konden meemaken! Bijna 00:30 uur. De luiken gaan dicht, morgen vast weer een mooie dag!

6 opmerkingen:

Martin zei

Vakantiegangers!

Heb me in een krap uurtje weer even goed bij gelezen over jullie belevenissen. Wat een afschrijvingen zeg die pet & tandenborstel... Jammer dat jullie nog niet jarig zijn!

Verder is het altijd leuk om te lezen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben. Geniet nog even van de laatste dagen en tot in NL weer!!

Niels zei

Ik zie het alweer, op en (over de) top Amerikaans. Lekker de toerist uithangen, daar waren jullie wel weer aan toe na dat stuk niemandsland. Wat een lappen vlees hadden jullie gister liggen zeg, allemaal netjes het bord leeggegeten? (paste het op een bord?) Dag 25 alweer. De Prius staat in ieder geval weer voor jullie klaar. Nogmaals bedankt voor het lenen en nog een fijne week! X

JaVerBu zei

Hey luitjes,
Lange dag, kort nachtje en weer een lange dag.
Kunstje om de vacantie te verlengen
Nu echt wel in Amerika geweest met een oogst aan westernlaarzen.
Hadden ze geen Crocks?? zou toch wel mooi geweest zijn.
Vandaag voor jullie de laatste halte voor Denver en dan zit het camperrijden er weer op
Vlug gegaan zo alles bij elkaar en, wat een indrukken!!
Pas over een paar weken komt het besef over en van alle indrukken dus er is nog een tegoed voor jullie.
Oma is naar Oudewater naar het wolwinkeltje en natuurlijk naar de markt.
Ik zit op een telefoontje van Jan te wachten of hij al een nieuwe lamp heeft gehaald.
Gisteren had hij er een gekocht via Markt plaats in Eindhoven.
Netjes opgehangen en, niet branden
Alles nagekeken, blijkt dat ding kapot te zijn.
Koop op marktplaats.nl en je zit gebeiteld.
Jullie zien, overal is er wel wat dus, jullie mogen echt niet mopperen.
Volgens de verwachting volgt er nog weer een mooie dag.
Wij rekenen er gewoon op
Veel plezier nog, en tot morgen
PaMa.

Bep en Eef zei

Hoi lieve luitjes,

Helemaal weer bij ,alles gelezen wat ik achter was heb weer van je schrijfwerk genoten en jullie belevenissen.Agnes weer blij met cowboy laarzen.Heeft Sandra ze niet gekocht en de mannen tof toch .Iedere campeer plek kan niet altijd even mooi zijn.


groetjes van Bep en Eef

Anoniem zei

Nice boots Lady!!

hekkietravel zei

Leuk die Frontier Days en helemaal die Rodeo. Ik heb dat nog maar één keer gezien maar wil het graag nog eens meemaken.

Veel plezier verder.

Groetjes Marjan