zondag 18 juli 2010

Dag 15: St. Mary – Helena

image Bijna ongemerkt hebben we de vakantie door midden gehakt en zijn we aan het tweede deel begonnen. Iedereen heeft recht op ontbering, dus wij ook. Nog 2 weken afzien zonder een boxspring matras, comfortabele douche, stoomoven, etc… We hebben ons erbij neergelegd. Hiernaast een kaartje met de route zoals we die tot nu toe hebben afgelegd. (Je kan dus dubbel klikken op foto’s om een vergroting te zien). Ongeveer 1500 miles op de teller. We verwachten nog veel schoons te zien de komende 2 weken.

IMG_2634 In St. Mary ons laten verleiden om gebruik te maken van de aanbieding om onbeperkt pancakes te eten voor $4. Wat er niet bij stond was dat er 1 medewerker die dingen stond te bakken (1 voor 1) en dat je er dus een dagje voor uit moest trekken om je geld er uit te halen. Na onze initiele bestelling van 2 pancakes p.p. zijn we dus maar afgehaakt om niet al te laat te vertrekken.
Helaas kwamen we tot de ontdekking dat het afsluitrubber voor de bumper (daar gaat de afvoer in) was verdwenen. Wind, diefstal of gisteren op de bumper laten liggen bij het wegrijden. We houden het voorlopig maar op het laatste. Door het gat met tie-raps dicht te maken konden we in ieder geval voorkomen dat de afvoerpijp (in de volksmond de poeppijp genoemd) er onderweg uit zou glijden. Tip voor camperhuurders: Neem altijd een stapeltje tie-raps mee!

IMG_2636 Over de route van vandaag kunnen we kort zijn. Ongeveer 220 miles asfalt door een groen heuvelachtig landschap met aan het eind een stukje Interstate. Mooi, maar ik had het na 210 miles wel gezien. Wel af en toe verradelijk windje, dus het stuur met 2 handen vasthouden.

IMG_2645 Het logies was gepland op Lincoln Road RV Park in Helena. Verrassend net park met een vreselijk aardige beheerder (wel slecht te verstaan). De temperatuur was inmiddels opgelopen tot boven de 30 graden, dus maar gauw een schaduwplekje opzoeken.
Internet is er wel, maar je moet wel exact op IMG_2646de goede plek op de camping zijn voor een beetje verbinding.
Nou ja, in ieder geval konden de blogjes van de afgelopen 2 dagen worden gepubliceerd. We zijn weer bij.

3 opmerkingen:

MattRob zei

Heel herkenbaar; de route ziet er bijna precies hetzelfde uit als die bij ons vorig jaar. Toen we hier kwamen, kwamen ook de lange afstanden met weinig afwisseling ... Ook voor ons een beetje afzien.

Ik zie nu overigens, dat jullie bijna PRECIES dezelfde route doen als wij, hier en daar een kleine afwijking. Alleen wij deden alles met een SUV en hotelovernachtingen. Ook onze volgende stop was Yellowstone voor 4 nachten, en dan Rapid City voor 4 nachten (wij zaten toen midden in Sturgis motor-feesten; die 'missen' jullie precies ?) en dan 2 nachten Estes Park voordat we vanaf Denver terugvlogen. Toevallig zeg !

Ik heb je ook gelijk maar op Twitter volgen gezet. Mocht je nog aan een blog toekomen; dit is onze

http://www.newyorkorlando2010.blogspot.com

met link naar onze reis van vorig jaar ! Maar lekker met je eigen reis bezig zijn, is natuurlijk veel belangrijker !

HAVE FUN !

javerbu zei

Hey, luitjes.
Ja hoor, hier zondagmorgen en er is weer een berichtje!!
En, nog wel van 3 dagen en dus weer heel wat leesvoer voor oma en voor mij bijna een nieuwe cartridge.
Maar, we zijn er blij mee.
Nu naar Yellowstone NP en dat lijkt ook weer een fantastisch mooi gebied te zijn.
Bau heeft niet voor niets 3 dagen gepland denk ik zo.
Ook een voordeel is dat je dan niet over een slechte(?) weg naar je bestemming moet en dus niet af hoeft te remmen als er een hobbeltje in de weg zit.
Het servies is echt wel onbreekbaar denk ik maar als het in duizend stukjes valt lijkt het me meer explosief.
uitkijken met te hete spullen dus
heel veel plezier nog, uitrusten van de eerste helft en vol goede moed door met de tweede.
oh ja, Bau.
is het niet mogelijk om ook nog te plannen dat je altijd internet hebt?
Alles loopt soepel en juist dit niet.
Het zou mij heel wat traplopen schelen.
Heel veel plezier nog en tot morgen
PaMa.

Betty en Gert zei

Hoi buufjes,

Voordeel van een paar dagen geen internet is in ieder geval dat je geen muisarm kunt krijgen. Volgens mij moet je al voldoende inspanningen verrichten op de camper op de weg te houden. En ook voor de thuisblijvers heb je gelijk wat meer te lezen.
De tijd vliegt inderdaad om alweer 2 weken voorbij maar gelukkig hebben jullie nog 2 lekkere weken te gaan. Ook hier begint morgen de 1e vakantiedag en dan lekker 4 weken genieten. De planning voor de fietstocht is gereed en de treintickets gekocht. Vandaag even getrained en ruim 80 kilometer op mijn nieuwe Jan Jansen gereden. Reed heerlijk maar met de billen wordt het nooit wat vrees ik.
In Parijs hebben we weer het ook bij jullie bekende Bel Oranger Republique gereserveerd. Donderdag vertrekken we en hopen binnen 6 dagen Parijs te bereiken.
Met Betty gaat het ietsje beter en vandaag heeft ze voor het eerst even auto gereden, maar ze vreest wel dat ze opnieuw geopereerd moet worden.
Ik hoop trouwens dat de pannenkoeken wel gesmaakt hebben, maar zo lekker als die van AGNES zullen ze niet zijn.
Nou veel plezier in Yellowstone en de groeten aan Yoghi-bear.