zaterdag 10 juli 2010

Dag 7: Whistler – Cache Creek

Het was een mooie avond gisteren in Whistler. Jammer dat al vroeg de neefjes op bezoek kwamen. Voor de niet-ingewijden; Ik bedoel dan niet Kwik, Kwak en Kwek, maar dit is ons jargon voor die akelige muggen. Vooral Sandra en ikzelf schijnen heel lekker bloed te hebben!

DSC_4416 Niettemin een prima nachtje en een fris begin van de dag. Voor het douchen blijk je quarters te moeten betalen (1 quarter voor 1,5 minuut ), maar dan is de douche nog koud ook! Brrr.
Vanmorgen eerst maar eens wat telefoontjes gepleegd over het internet. Een paar van onze jongens namen zowaar de telefoon op. De rest spreken we later nog wel.
Ook een telefoontje gepleegd met Camping World. Het LCD schermpje voor onze achteruitrijcamera (3x woordwaarde) klapte namelijk niet naar buiten. Niet cruciaal, maar wel handig om door te geven om problemen achteraf te voorkomen.

DSC_4422 Om 10:00 uur vervolgden we de Sea to Sky Highway naar het noorden. De sea hadden we gisteren al gehad, dus nu serieus naar de Sky. Prachtige route over mooie bergpassen. Met name de combinatie bergen-water is soms oogverblindend mooi. Ook nog steeds lekker warm weertje.
IMG_2243 Onderweg moesten we nog over een ondergelopen weg. Altijd spectaculair.

In Lilliooet de lunch genuttigd en nog een paar kleine boodschappen ingeslagen en toen richting Cache Creek.
In Cache Creek werd het hoog tijd om onze hut aan de slurf te leggen. Nogal een gedoe hier, omdat je van tevoren moet aangeven hoeveel liter je denkt te gaan tanken. Dat wordt dan pre-authorized op je creditcard. Na wat gestuntel van beide kanten lukte het ons om zo’n 90 liter aan boord te nemen, waarmee het metertje in ieder geval weer voor 3/4 vol aangaf.

IMG_2278 Nou hadden we onderweg tijdens 1 van onze stops gemerkt dat de generator niet helemaal naar behoren werkte. Sloeg wel aan, maar hield er na ongeveer 5 seconden weer mee op.
Hier dus ook maar weer Camping World over gebeld. In eerste instantie was het antwoord dat we hier dan maar bij de volgende Camping World vestiging naar moesten laten kijken. Aangezien die vestigingen alleen in de US zitten (dus in ons geval komen we die pas eind volgende week in het gunstigste geval tegen) was dat geen bevredigend antwoord. Alternatief was dat we er door een Onan certified dealer door konden laten kijken. Aangezien het hele spul nog hagelnieuw is, zou het allemaal garantie moeten zijn.

IMG_2292 De Cache Creek campground wordt gerund door Ben (op Kroques), een Noorse immigrant. Ben was zo bereidwillig om eens rond te bellen voor een Onan certified dealer op onze route. Uiteindelijk bleek er 1 in Kamsloop te zitten, maar helaas… de betreffende monteur was een weekje op training en pas volgende week weer terug. Wel gaf Ben ons een aantal tips om het euvel zelf te verhelpen. De gouden tip bleek te zijn om de generator niet in de camper maar op de generator zelf te starten. Voor dit soort behulpzame mensen hadden we uit Nederland de Delfts blauwe prullaria meegenomen, dus Ben hebben we inmiddels verblijd met Delfts Blauwe klompjes.

Na een verfrissende duik in het zwembad gaan we zo maar eens wat vlees verbranden. Dat wordt echt tijd!

6 opmerkingen:

JaVerBu zei

Hey luitjes,
Weer een mooie dag met een mooie rit achter de rug !
Maar ja, als je in een nagelnieuwe camper wilt rijden moet je de kinderziektes er ook maar bij nemen.
Weer een goeie daad dus want jullie opvolgers hebben er plezier van al weten ze het niet.
Hier is het nog steeds heet.
vanmiddag 35 graden en dat is voor oma net even te warm.
Ze is dus niet mee geweest naar buitenbowls en heeft lekker rustig achter de ventilator op de bank gezeten.
vandaag weer een warme dag maar volgens de weerprofeten zal het woensdag minder worden en kunnen we tussendoor een onweersbui verwachten.
Bau, vorig jaar begon je steeds met de temperatuur te vermelden.
Is het dit jaar te warm om het te tonen ?
Gisteren mochten jullie vlees verbranden dus zal het niet zo droog geweest zijn.
Ik weet dat je aardig gehaaid ben in het braden van hamburgers en aanverwante artikelen maar, evt. zou je ook kunnen proberen of Marcel ook die gaven heeft.
Dan kan je een wedstrijdje aanbranden doen.
Misschien leuker dan een en dertigen.
We kijken weer uit naar een berichtje uit Clear Water.
(zuiver water??) scheelt weer in de aanschaf van flesjes.
Veel plezier nog PaMa

Marjon (vana) zei

Ik ben toch maar blij dat wij altijd met de auto reizen, dan heb je dat soort toestanden niet :)

Toen wij in Canada zaten waren er ook zoveel muggen. Je moet even Off! Deep woods kopen (zo'n pompflaconnetje) helpt echt goed. Het is wel venijnig spul dus niet te diep inademen :)

Groetjes Marjon

Ingrid zei

Hallo luitjes!
Ik ben Gypsygirl van het alles-amerika forum en vind het erg leuk om jullie te volgen.
Dit jaar is voor ons een 'spaarjaar' en zitten wij dus niet aan de overkant van de plas.
Volgend jaar weer als het goed is.
Jullie zitten in een prachtig gebied en plaatsen dan ook mooie foto's.
Ook de camper is super zo om te zien!
Nog heel veel plezier gewenst we kijken over jullie schouder mee!
Groetjes van
Cor en Ingrid.

Niels zei

Neefjes, dat is herkenbaar jargon voor mij; dat is een Grunnings woord.
Mooi in balans Agnes. Goed om te zien dat er weer prachtige natuur langskomt. Naast de cultuur is het toch ook de omgeving waarom je zo'n eind weg reist!
Ik vermoedde al dat jullie gebeld hadden, maar daar kwam ik iets te laat achter. Op het moment dat jullie belden zat ik net te eten! Afgelopen week heb ik een planning gemaakt voor m'n onderzoek en het zit er nog altijd in om het deze zomer af te krijgen! Ondertussen over de helft met de af te nemen interviews, gaat de goede kant op.

Xxx

Monique zei

Ha, eindelijk weer een streepje Internet hier in Spanje. Veel ruzie met de dongel!

Herkenbaar, herkenbaar allemaal. I remember Ben! He is the guy van 'just wave your creditcard'!

Have fun!

Monique

Monique zei

Ha, eindelijk weer een streepje Internet hier in Spanje. Veel ruzie met de dongel!

Herkenbaar, herkenbaar allemaal. I remember Ben! He is the guy van 'just wave your creditcard'!

Have fun!

Monique