vrijdag 9 juli 2010

Dag 6: Vancouver – Whistler

De eerste nacht in de camper zit erop. Dat viel niet tegen. Barmhartig als we zijn werd Sandra & Marcel het riante Kingsbed in de master bed room toegewezen. Atletisch als Agnes en ik zijn klommen wij in het kombuis boven de stuurhut. Lekker knus bij elkaar. Achteraf bleek dat ook te zijn versterkt door het niet helemaal waterpas staan van de camper.

IMG_2183 Lekker ontbijtje genuttigd met aardbeien en geroosterd brood (de eerste dagen smaakt dat nog wel). Overigens geen idee waarom al die elektrische apparaten hier (koffiezetter, broodrooster, …) worden uitgerust met van die verdomd korte snoertjes. Aangezien het verlengsnoertje van vorig jaar nog thuis veilig ligt opgeborgen, hebben we maar een nieuwe aangeschaft voor bij de collectie.
Overigens nog niet helemaal gewend aan alle hoeken van de camper. Reeds 3 bulten op mijn schedel…

IMG_2194 Om 09:30 uur reden we weg voor een ritje van 95km naar Whistler. Eerst nog even door de zure appel heen bijten om langs Vancouver te komen, maar daarna volgde Highway 99, oftewel de Sea to Sky Highway. IMG_2203 Prachtige weg, zo te zien op veel stukken vernieuwd (voor de Olympische Spelen?) langs de kustlijn en bergen. Wel verbazingwekkend is het fietspad langs de snelweg. Zou me er niet zo op mijn gemak voelen.

Halverwege een koffiestop gemaakt in Squamish, waar we gezellig aan de praat raakten met een Nederlandse emigrant die daar al 30 jaar woonde.

DSC_4388 Rond 13:00 uur parkeerden we de camper bij Whistler om daar het (nieuwe) centrum te bekijken. Was gezellig druk en gezellig heet. Erg leuk in Whistler. Ook hier temperaturen van minimaal 30 graden.
Na een hapje eten en een paar uurtjes rondlopen (ja,ja, ze hadden een Croques speciaalzaak, waar Sandra & Marcel de verleiding bijna niet konden weerstaan!) DSC_4396 werd het tijd om naar Riverside Campground te rijden en de zaak weer aan te sluiten.
Prachtige camping! In verband met de hitte geen open vuren op dit moment toegestaan. Ook voorzichtig met de beren!

IMG_2227 Dan nog wat huishoudelijke mededelingen voor onze volgers:

  • @Betty en Gert: Ik zou graag gebruik maken van de stuurvrouwskunsten van Sandra & Agnes, maar zij moeten zich toch echt blijven concentreren op het kaartlezen
  • @Javerbu: Marcel is echt de handigste sodemieter van ons twee, dus zijn kwaliteiten benutten we optimaal
  • @Monique: Wij vinden het helemaal niet erg als je virtueel meegeniet met onze route
  • @Albert: Ja, ja, ook in deze camper is een nummertjesbed!
  • @EW: Nu al heimwee naar mijn Apple!
  • @Colette: Dankzij jouw tip zijn we al helemaal leeggelopen in die Roots zaak. De Nederlandse landenshirts waren al schaars.
  • @Marjon: We hadden slechts tijd voor een heeeel klein stukje Stanley Park, maar het lijkt mij een geweldig excuus om ooit nog terug te gaan.
  • @Erwin: Goede reis en ook heel veel plezier in Vancouver!

4 opmerkingen:

Marja (Ko-mar AA forum) zei

Met veel plezier lees ik ieder jaar opnieuw jullie reisverslag. Je schrijft zo enorm leuk dat ik het gewoon jammer windt als ik weer aan het eind ben. Het is een heerlijk begin van de dag.
Heel veel plezier nog.

Niels zei

Het ziet er allemaal weer schitterend uit. Goed om je heen kijken en lekker rustig aan doen?! Ik las dat opa de stekker uit de cooker heeft getrokken. Dat is goed te weten, ben benieuwd of hij ook de geitenkaas nog heeft gevonden die op tafel is blijven liggen (maar misschien was Bram hem daarin al voor) (A) ;). Ook hier boven de dertig (!) graden. 'Gelukkig' is het op stage lekker koel. X, Niels

Marjon (vana) zei

Leuk om al die plekjes weer terug te zien. Wij hebben ook zo genoten van de sea to sky highway.

Anoniem zei

Hey luitjes,
Vanmorgen eerst Jan met zijn liefde naar Eindhoven gebracht.
Zij gaan vacantie vieren in Portugal en moeten de 25e weer worden opgehaald.
Jullie hebben het eerste ritje er op zitten en daar waren jullie vermoeid van want als je niet zie dat de camper niet waterpas staat zijn de ogen wat vermoeid.
Van de dames door het kaartlezen en van de heren van het turen naar de weg.
Je mist dan wel meteen een timmermansoog denk ik.
Of was het opzet??
Volgens de bijgeleverde foto is Bau aan het aansluiten!
Was dit de eerste demonstratie om het Marcel te leren ?
Blijf zijn gaven benutten anders is de kans groot dat hij zich gaat vervelen !!
Veel plezier nog en tot morgen
PaMa