vrijdag 30 juli 2010

Dag 27: Estes Park – Denver

Vanmorgen weer wakker geworden met een stralend weertje. Het zou een wat rare dag worden met hoge temperaturen, maar later ook bewolking en aan het eind van de dag zelfs weer wat spetters.
Wel lezen we op internet dat een beer op een camping in Yellowstone NP een man heeft gedood en 2 andere mensen heeft verwond.

Mooi op tijd stonden we in de startblokken voor het laatste echte ritje. Hemelsbreed niet zo gek ver, maar aangezien wij zoveel mogelijk voor de toeristische routes gaan, werd het ietsje verder.

Nadat we de Rocky Mountains waren uitgereden ging het eerst richting Boulder. IMG_3349Mooie voorstad van Denver. Nou had ik gelezen dat hier een Applestore zou zitten in een prachtige nieuwe shopping mall op 29th street. Uitgelezen kans om te kijken naar een iPad. Absoluut niet nodig, maar oh zo leuk om te hebben! Veel leuker dan cowboy laarzen of crocks (hiernaast Marcel z’n trots)!
Uiteindelijk liep ik de Applestore naar buiten met een map voor de iPad die ik ooit ga kopen, maar zonder iPad.
Zowel hier als bij de 2 andere vestigingen in Denver was het door mij gezochte model uitverkocht. Gisteren hadden ze nog 2 van die iPads  aan een Nederlandse toerist verkocht. Boeven!

En toen was het de bedoeling om langs het plaatsje “Nederland” te rijden en daar allergrappigste foto’s in oranje shirtjes bij het plaatsnaam bordje te schieten (natuurlijk uniek, want wie komt er nou op dat idee).
Helaas gooide Streets & Trips roet in het eten en stuurde ons al richting Denver. Aangezien de dames in Boulder al extra tijd met winkelen hadden gesoupeerd, besloten we dat dan maar te compenseren door ‘Nederland’ over te slaan. Volgende keer.

IMG_3363 In Golden eerst de huurauto bij Hertz opgehaald voor de komende 2 dagen. Deze auto kunnen we op het vliegveld inleveren.
De gereserveerde ‘Van’ bleek een uiterst comfortabele (en nieuwe) Chrysler Town Country te zijn. Erg leuk om met de afstandsbediening de automatische zijdeuren open en dicht te doen.

En dan inchecken op de laatste campground van deze reis: Dakota Ridge campground in Golden. Dat is dan ook de enige campground op de route die bekend terrein voor ons is. Vorig jaar stonden we hier ook en nu bleken we bijna hetzelfde plekje toegewezen te krijgen.
Overigens wel een lekkere binnenkomer dat bij het inchecken wordt gewaarschuwd voor ratelslangen die op de campground zijn gesignaleerd.

IMG_3356 Tijd genoeg om met de Chrysler op zoek te gaan naar Bass Pro Shops, een gigantische outdoor zaak op ongeveer 20 miles afstand. Helaas wel druk op de I-70, dus er moest hiervoor een klein stukje file worden overbrugd.
De shop is inderdaad immens en ook voor de niet outdoor-liefhebbers een lust voor het oog. Je slaat er zo een paar uur stuk.

IMG_3365 De shop is gelegen bij een vrij nieuw uitziende shopping mall (Northfield), dus ook nu moest er nog een extra rondje worden gelopen. Al met al te laat om nog thuis aan het kokkerellen te slaan, dus noodgedwongen een restaurant bij de mall uitgezocht.
Het werd Fridays. We hebben ons dapper door de pasta en de cheesecake heengeslagen en zijn toen weer de auto ingerold.

Met name de dames kijken vol verlangen uit naar morgen!

4 opmerkingen:

Bep en Eef zei

Hallo lieve luitjes

Even schrijven maar weer,want jullie zullen wel uitgewinkeld zijn voor vandaag.Heeft Sandra nu laarzen gevonden voor haar,die van Marcel zijn tof.Leuk verhaal was het weer heb er van genoten.Hier gaat alles goed vanmiddag weer naar het ziekenhuis met Bep voor een stress echo.

Groetjes van Bep en Eef

JaVerBu zei

Hey, luitjes
Weer een pracht dag geweest voor jullie.
De laatste echte rit en dan nog even weg brengen, en met weemoed afscheid nemen
Ook weer spannend want je weet maar nooit of er toch ergens nog een foutje te vinden is door de controleur.
Kekke laarzen Marcel!
Heb je ze gekocht om als versiering en herinnering aan de vacantie op je kamer te zetten of trek je ze ook aan naar je werk?
Je zult de blits maken!!
Bau ze staan hier dubbeldik in de rij om zo'n Ipod aan te schaffen dus nog maar even geduld hebben.
Worden ze vanzelf goedkoper ook.
Jullie doen het wel erg luxe met al die mooie auto's.Nu weer een pracht speeltje waar je ook lol mee kunt hebben als je er niet in rijdt.
Lekker de deuren open en dicht doen.
Het zal wel een afknapper zijn als jullie met een gewone prius worden opgehaald.
Geef je nog wel even het vluchtnummer en de tijd van aankomst door?
Of is dat nog hetzelfde wat je al in november hebt geschreven?
Nog heel veel plezier in het shopping center en tot morgen
PaMa

Erwin zei

Bauke, leuke verhalen weer. Je hebt een carriere misgelopen :).
Voor het geval dat de gedachte om zonder IPad terug te keren dusdanig ondraaglijk wordt, http://www.apple.com/retail/locator/index.html?storename=Apple%20Store&q=Denver%2C%20CO :)

Groeten,
Erwin

MattRob zei

Ik vond jullie vorige auto een stuk stoerder; een soort 'busje komt zo' is dit ;-) ! HAHA !!! Maar wel zo praktisch, dat dan weer wel !