zondag 25 juli 2010

Dag 22: Buffalo – Rapid City

IMG_3114 Het werd dus het Winchester Steak House. Op ongeveer 100m meter van de campground gelegen. Vanaf de buitenkant zag ook deze tent er niet uit. Geen ramen en net een loods. Aan de binnenkant viel het alleszins mee. Het feit dat we een half uurtje op een tafel moesten wachten gaf al aan, dat de tent populair was, hoewel het redelijk afgelegen lag.
Heerlijke Prime Rib gegeten voor een zeer redelijke prijs. Was wederom een goede tip uit Beesd!DSC_5173DSC_5162

Natuurlijk konden we het niet laten om ‘s avonds de verlichting in de Hot Tub te ontsteken en ons nogmaals in de bubbels te dompelen. Daarna opdrogen bij een fikkie in de Pitfire.

DSC_5208 Ongemerkt zijn we vandaag aan onze 4e en laatste week begonnen. Jammer, jammer, wat vliegt de tijd!
Vanmorgen beetje op tijd vertrokken voor een verplaatsing van zo’n 250 miles IMG_3133naar het oosten. Nou kon het gas er flink op, want het was bijna alleen maar  Interstate (de I-90). Tussen Moorcroft en Sundance maakten we een vrijwillig uitstapje de bergen in om Devils Tower te bezoeken. Amerika’s 1e Nationale Monument (1906).

IMG_3144 Niet super spectulair, maar toch wel apart om deze 5112ft hoge puist in het landschap te zien. Met name de verticale lijnen in de rots zijn apart. In ieder geval een stempeltje gescoord in ons National Park Passport. Ook is het er in het veld vergeven van de prairie dogs. Die willen best poseren voor een foto.
Aan de voet van Devils Tower ligt trouwens een KOA die er erg leuk uitzag.

Na dit toch wel leuke uitstapje ging het richting de KOA in Rapid City in South Dakota. Grote camping met alle broodnodige voorzieningen. Wifi (da’s ook boffen voor Jan & Truus), zwembad met whirlpool en een goede uitvalsbasis voor de komende 2 dagen.
Gelijk het zwembad maar ingezegend, want de temperaturen schommelen hier toch wel rond de 30 graden.

DSC_5210 Voordat de camper definitief kon worden geinstalleerd moesten we eerst nog even de huurauto voor de komende 2 dagen ophalen bij het regionale vliegveld, hier 5 miles verderop.
Via USAreisen.DE had ik bij Alamo de befaamde Chevy Equinox gereserveerd.
Natuurlijk was deze niet beschikbaar, dus we kregen een upgrade naar een spiksplinternieuwe (3 weken oud) Nissan Pathfinder. Zat zelfs nog een tijdelijk kenteken op. En dat voor 100 euro, inclusief verzekering + een volle tank benzine. Hoe kunnen ze ‘m er voor meegeven?

DSC_5215 Nog leuk om te vermelden, dat er tegenover ons op de campground een bijna antieke Dethleffs camper verschijnt met een Nederlands kenteken. Was inderdaad een Nederlander die de camper had laten verschepen naar de US, om hier een jaar te blijven met zijn dochter ivm met haar studie.

3 opmerkingen:

Bep en Eef zei

Hoi luitjes ,

Weer genoten van de verhaaltjes,jullie kunnen het wel uithouden zo,even bubbelen lekker zwemmen en mooie dingen zien hier houden jullie het wel weer even vol.De tijd gaat snel geniet nog maar van de laatste week is zo voorbij.Alles gaat hier goed.

Kus van Bep en Eef

JaVerBu zei

Hey, luitjes.
Wat vallen jullie toch steeds met de neus in de boter!
Nu weer een moie rit, weer een stempeltje en een monument bekeken en weer een mooie camping.
En, daar bovenop weer een pracht auto om de omgeving te verkennen.
Het houd niet op.Alhoewel, het grootste stuk is gereden en de Colorado Mills kunnen jullie bijna ruiken.
Ook een ervaring natuurlijk, maar eerst nog maar even genieten van alles wat er nog komt.
jullie hebben de 30 graden, bij ons is het afgezakt naar zo'n 20 graadjes.
En, de regen die steeds beloofd is door onze Piet is nu ook gekomen.
Hoe is het eigenlijk met de neven ?? Een afweermiddel gevonden ? of zitten ze daar in de buurt niet meer ??
Ik kan me niet voorstellen dat jullie immun geworden zijn maar alles kan tegenwoordig.
Veel plezier nog en tot morgen, PaMa

Anoniem zei

Oef, was ik gisteren toch bang dat het niet het steakhouse zou worden! Gelukkig luisteren jullie altijd goed naar adviezen ;-)

Geniet van Rapid City en omgeving, zéér de moeite waard!