donderdag 22 juli 2010

Dag 19: Yellowstone NP – Red Lodge

DSC_5011Gisterenavond werd maar weer eens bewezen dat de meeste vrouwen niet in de wieg zijn gelegd om te bbq-en. Echt mannenwerk. Sandra kreeg gisteren permissie om eens een knoflook broodje te roosteren, maar zelfs dit basiswerk liep dramatisch af, getuige de foto hiernaast. En dan te bedenken dat ze zo goed kan koken.

DSC_5028 Vanmorgen begon de dag nogal paniekerig. Agnes was haar tandenborstel kwijt. Nadat ik haar er niet van kon overtuigen, dat ze ‘m gisterenavond toch echt als laatste had gehad, werd de hele camping afgestruind. Alle douchehokken werden binnenste buiten gekeerd en de camper ontkwam er ook niet aan. Er ging een opluchting door Yellowstone toen ze haar tandenborstel in haar toilettas vond (is toch wel een hele gekke plek).

DSC_5018 Door al dit oponthoud was het geplande vertrektijdstip ietwat verlaat en reden we om 10:00 uur de camping af.
Het eerste gedeelte van de rit ging door Yellowstone NP. Van de West-ingang naar de Noord-Oost uitgang. Om een idee te geven, dat is zo’n 85 miles en daar deden we 3,5 uur over. Inclusief een kleine file vanwege overstekende herten.
DSC_5026 Voorwaar geen straf om zo door het park te kruisen, want het blijft ongelooflijk mooi. DSC_5048Hoewel het moeilijk is om National Parken te vergelijken staat Yellowstone toch zeker wel in mijn top-3.

Na een lunch in Silvergate (net buiten Yellowstone NP) begon het tweede gedeelte van de rit; Beartooth Pass. Op 2 plekken werd op grote hoogte aan de weg gewerkt en konden we weer slechts voorafgegaan door een ‘Pilot-car’ die gedeeltes berijden.
 
IMG_3000 Deze bergpas overtreft in schoonheid wat mij betreft de Tioga Pass en is met een top van 10,947ft (3337m) echt fantastisch.
Schitterende panorama’s, steile hellingen, smalle wegen, geweldige haarspeldbochten. Het is echt puur genieten om deze weg te rijden.
DSC_5060Ook voor motorrijders had deze bergpas kennelijk een grote aantrekkingskracht. Agnes legde het overigens nog gezellig aan met deze plaatselijke Angels.

Daarna begon een lange afdaling die eindigde in Red Lodge bij de plaatselijke KOA. We zijn de afgelopen 2 weken behoorlijk verwend geraakt, dus deze camping zit zeker niet in mijn top-3, maar is prima voor een enkel nachtje.

IMG_3037 Hoewel het wat bewolkt was vandaag, was het zeker niet koud. Inmiddels is de lucht in Red Lodge bijna blauw aan het opentrekken en kunnen we nog even nagenieten van vermoedelijk de mooiste rit van deze vakantie.

5 opmerkingen:

Niels zei

Ik weet niet of de camper nu het meest geschikte voertuig is om al die haarspeldbochten eens even lekker uit te proberen (ook met passagiers achterin), maar het zal ongetwijfeld een welkome afwisseling zijn geweest van al die lange rechte wegen. Letterlijk dikke motoren, hippe Angels.
Die broodjes kan Sandra denk ik niet zoveel aan doen. De bbq gaat gewoon net even iets te hard in vergelijking met het vakantieritme waar Sandra waarschijnlijk nu in zit. Wel jammer van die lekkere broodjes. Komend weekend is de jaarlijkse bbq in Wijk bij Duurstede, daar heb ik ook wel zin in! X

Bep en Eef zei

Hallo lieve mensen,

Ben deze morgen weer achter pc gaan zitten.Hebben jullie kaart ontvangen.Agnes waar anders ligt je tandenborsteldan in je toilettas,en Sandra bbq leer je ook nog wel,maar alle begin is moeilijk ik mag het ook nooit doen dus conclussie ik doe het ook niet goed.Maar genietendoen jullie wel ondanks dat.

groetjes een kus Bep en Eef

JaVerBu zei

Hey, luitjes
Ja, dat is wat!
De heren doodmoe van het haarspeldbochten rijden en dus, de dames maar bbqen
Gemeen dat jullie dat met zachte broodjes laten proberen want die verbranden veel vlugger dan zo'n stevige hamburger/
Laat je niet overdonderen Sandra!
Je zal het echt nog wel leren.
Die tandenborstel is ook wat hoor/
Agnes vond natuurlijk dat de pet van Bau teveel in de belangstelling stond en wilde ook wel eens wat.
Gelukt Ag!! maar nu weer gewoon gaan doen.
Je denkt dat je de vermoedelijk mooiste rit hebt gereden Bau maar och, er komen er nog een paar en die zullen toch ook niet over alleen rechte wegen gaan.
En dan nog, kan het heel erg mooi zijn.
Veel plezier nog , en tot morgen PaMa.

hekkietravel zei

Heerlijk Bauke om te lezen hoe jullie genieten van Yellowstone. Het is dan ook een schitterend park.
Wat een consternatie om een tandenborstel. Moest er wel om lachen hoor. Ging het misschien om een electrische, want dan kan ik de "paniek" wel begrijpen.
Je kunt overigens ook wel op gras kauwen om je tanden schoon te krijgen. Het is maar een tip.....;-)

Veel plezier verder en ik blijf jullie volgen.

Groetjes Marjan

Sandra zei

Dank jullie wel voor de opbeurende woorden voor wat de broodjes aangaat. Gelukkig ging de tweede lading goed, nadat Bauke het draaien van de broodjes aan mij overliet :-)))