woensdag 14 juli 2010

Dag 11: Jasper NP – Lake Louise

DSC_4531 225 Miles gereden vandaag, maar daarover later meer.
Net als gisteren werden we weer wakker met het vrolijke getik van regen op metaal. Nog maar een keer omdraaien dus!
Regende het dan weer de hele dag?
Nee hoor, na een uurtje ging de regen over in sneeuw. We hadden op veel extremen gerekend, maar aan sneeuw hadden we niet gedacht. En dan te bedenken dat het een paar dagen geleden nog 38 graden was!

DSC_4535 Na de zaak te hebben opgebroken ging de route in een rechte streep naar het zuiden over de Icefields Parkway naar Banff NP.
Bij het verlaten van Jasper NP waarschuwde de dame bij de Park gateway al voor “Winter conditions” op de weg. Ze kreeg gelijk. Al snel dwarrelden dikke sneeuwvlokken naar beneden en kreeg de omgeving (en de weg) een winterse aanblik. Door de lage bewolking misten we mooie vergezichten, maar de winterse aanblik maakte toch wel weer heel veel goed.
Highway 93 (Icefields Parkway) bleek onder deze omstandigheden al prachtig om te rijden, laat staan als het helder weer was geweest!

DSC_4548 Ook voor vandaag had ik weer (speciaal voor Gert) een wild beest ingehuurd. En niet zo’n kinderachtig wild beestje, maar een zwarte beer. Deze lease-beer verscheen op het afgesproken tijdstip langs de weg, zodat we alle gelegenheid hadden om hem op de foto en film vast te leggen, althans….
Sandra was helemaal enthousiast dat ze de beer echt fantastisch had vastgelegd en wilde het vol trots aan ons laten zien. Helaas voor haar bleek haar camera nog te hebben aangestaan van een vorige shot, zodat ze bij het zien van de beer de camera uitdrukte ipv aan.
Gelukkig hebben we de foto’s nog!

DSC_4558 Trouwe lezers weten dat dat we bij vorige reizen voor dit soort blunders de cono (met een streepje op de o) van de dag in het leven hadden geroepen. Bij deze is dat in ere hersteld. Toch wil ik Sandra niet gelijk teveel eer geven, dus besloot ik ‘m met haar te delen. Hierover ook later meer.

DSC_4540 Bij het inrijden van Banff NP ging de sneeuw weer over in regen en kon het gas er weer lekker op. Rond 4 uur reden we Banff binnen om daar nog even wat rond te lopen voordat we naar de camping zouden rijden.
Niet voor niets trouwens, want Agnes scoorde nog bij Roots een mooie Oranje ‘landenteam’ sweater afgeprijsd van $70 naar $25,99. Altijd handig voor over 2 jaar. Vermoedelijk was deze ene sweater afgeprijsd door iemand met discalculie, want alle andere waren $52,99. De verkoopster herkende de fout, maar deed niet lullig en gaf de sweater voor de aangegeven prijs mee.

IMG_2407 Op naar Tunnel Mountain campground in Banff. Bij de toerit begon ik al enigszins te twijfelen…. ik had toch op Lake Louise campground gereserveerd? Dat werd bevestigd door de juffrouw achter het loket, zodat Sandra en ondergetekende de cono van de dag award maar moesten delen. Dat Sandra na het eten nog een bak macaroni in de camper uit haar handen liet vallen zie ik gewoon door de vingers.

IMG_2412 Omdat Tunnel Mountain vol zat en we Lake Louise natuurlijk niet wilden missen besloten we om die 30 miles maar terug te rijden. Een paar dagen geleden (zie verslag dag 8) reden we tenslotte nog 70 miles door de bergen om een zwembad te zien. Gelukkig rijdt de camper lekker zuinig. Al met al vandaag zo’n 230 miles op de teller weggetikt.IMG_2414

Inmiddels staan we op Lake Louise campground en is het zo goed als droog geworden. De Canadese Piet Paulusma heeft vanaf morgen weer zomerse temperaturen voorspeld. We kunnen niet wachten!

4 opmerkingen:

javerbu zei

Hey, luitjes.
Weer een dag vol belevenissen geweest voor jullie!
Bau, vorig jaar vertelde je ons dat een keertje sneeuw er bij hoorde toen we in sequoia NP waren en jullie met jassen aan waren gaan slapen.
Waarom doe je dan nu niet alsof het bij de organisatie hoort ??
Wij liepen toen op die dag ook een beer tegen het lijf en daar hebben we nog genoeg foto's van.
Sandra, laat je niet zenuwachtig maken door het missen van een foto want dan krijg je allemaal dingetjes als het laten vallen van
macaroni en zo.
Gelukkig na het eten dat wel.
Trouwens, jullie hebben natuurlijk wel goed kaart gelezen en de heren hebben niet geluisterd dus, verkeerd gereden !
Hopelijk niet het laatste foutje.
Van Agnes hadden we nog niet veel vernomen in de afgelopen blogs maar dat is nu weer dubbel goed gekomen met de prachtige aanschaf van de sweater. Bravo meid!!
Jullie pet de weerprofeet voorspelt goed weer en ik denk dat hij contact gehad heeft met onze Piet want wij krijgen het ook wat beter.
Dat hebben ze samen afgesproken denk ik.
Er wordt bij ons 24 graatjes verwacht net lekker dus.
Jullie weer een mooie toch
Fort steele Bau!!
Veel plezier en tot morgen.

Betty en Gert zei

Hoi lui,

Waarschijnlijk hebben jullie met het Hollandse weer nog geen heimwee en staan er nog veel leuke dingen op het programma. Toch handig als je een beetje thuis bent met foto-shoppen want zo beer is natuurlijk gemakkelijk in te voegen op de foto. ik had het natuurlijk pas echt geloofd als een van jullie er naast had gestaan. Dat is pas helemaal cool. Als het weer zo blijft moet je trouwens wel uit gaan kijken voor ijsberen.
Ik vroeg mij af jullie nog veel andere toeristen/camnpers tegen komen en zoja of jullie nog leuke internationale contacten hebben opgedaan. Ik ben het overigens wel met Jan Verburgt sr eens dat we nog betrekkelijk weinig van Agnes hebben vernomen. Misschien een idee om haar het volgende bericht te laten typen. Nog hele prettige weken.
groetjes

Sandra zei

Tja, wordt het toch tijd om even wat recht te zetten: de pan macaroni waren 10 macaronietjes die, nadat ik ze al netjes in het afvalzakje had gegooid, met zakje en al van het kastdeurtje afvielen. Resultaat: alle 10 macaronietjes (kaal, zonder saus, want ze pasten niet meer in de pan) op de grond. Ze waren al lang en breed weer in het zakje gegooid toen Bauke (altijd met zijn fototoestel in de aanslag) een foto wilde maken. Nadat ik mijn titel van de dag had ontvangen, kon ik 'm gelukkig vrij snel afstaan aan Bauke die de titel in de overtreffende trap verdiende.

MattRob zei

Ongelooflijk, precies een jaar geleden reden wij deze route in de strakblauwe lucht met hoge temperaturen (maar ook met diezelfde beer volgens mij !). Ik heb er zelfs nooit bij stilgestaan dat dit kon voorkomen ....

En dan Lake Louise, ons mooiste 'plaatje' van onze hele vakantie vorig jaar. En onze mooiste foto hebben we ook absoluut daar geschoten !