vrijdag 23 juli 2010

Dag 20: Red Lodge - Greybull

IMG_3043 Agnes had weer lekkere macaroni gemaakt gisterenavond! Dus geen bbq op het programma. Betekende wel gelijk dat Marcel en ikzelf aan de afwas werden gezet. Na Sandra d’r bbq fiasco van gisteren zag ze haar kans schoon om mij er duidelijk op te wijzen dat ik er toch wel een zooitje van maakte met afwassen. Ik vond het wel meevallen, maar nu mag ik vast niet meer afwassen de rest van de vakantie :-)

Het begon zowaar ook nog flink te waaien in Red Lodge, zeg maar gerust even te stormen. Gevolgd door regen. Nou ja, ‘s nachts een buitje tegen het stof kan geen kwaad.

Vanmorgen weer blauwe lucht en in de loop van de dag zou de temperatuur oplopen tot boven de 30 graden. Lekker vakantieweertje dus.

DSC_5062 Eerst nog even over Agnes d’r tandenborstel. Gisteren waren we natuurlijk de hele dag in hosanna stemming vanwege de vondst, maar voor de duidelijkheid; Het gaat hier gewoon om een 2 euro tandenborstel van het Kruidvat. Lijkt een detail zo’n tandenborsteltje, maar wij Nederlanders ‘benne zunig’ en enkele dagen geleden moesten we ook al een pet als verlies afboeken.

IMG_3079 Nadat vooral Marcel rustig op gang was gekomen konden we om een uur of 10 voor een relatief kort ritje van zo’n 125 miles.vertrekken. Ook nog een weg die als een streep door het landschap gaat.
Huiskamervraag: Tussen Cody en Greybull zagen we overal in het veld van die witte boxen staan (zie foto). Wie weet waar die voor zijn?

DSC_5067 Kwam allemaal mooi uit, want zo hielden we genoeg tijd over om de broodnodige cultuur te snuiven. In Cody was een lange stop gepland voor het Buffalo Bill Historical Center.
Dat was absoluut de moeite waard. Dit prachtige gebouw bestaat eigenlijk uit 5 musea. Het Buffalo Bill museum, Yellowstone museum, Indianen museum, een wapen museum en het Western Art museum.

DSC_5109 Met name de eerste 3 afdelingen waren geweldig van opzet met veel attributen en opgezette dieren. En dat voor $13 entree (als ANWB-lid).

Om 14:oo uur zou er een show worden opgevoerd van 1,5 uur, genaamd “Quilters Play”. In ons enthousiasme besloten we ook hier van te gaan genieten. Tickets gekocht en ons geinstalleerd in het auditorium van het museum. Volle bak!
DSC_5111 Al gauw bleek dit het dieptepunt van deze vakantie te worden. Wat dramatisch saai en slecht was het. We besloten het maximaal een half uur te geven, maar kwamen niet verder dan 15 minuten. Bij het eerste de beste moment dat het ons verantwoord leek om geruisloos het zaaltje te verlaten waren we weg. Helaas zaten we in het midden van een rij, dus ik heb het idee dat er toch wat verstoorde blikken onze kant op gingen.

DSC_5117 Na dieptepunten komen altijd weer hoogtepunten. Een uurtje verder rijden werden we warm welkom geheten op de KOA in Greybull door Cor & Ria (en hun 2 boxers). Dit Nederlandse echtpaar runt deze KOA al een paar jaar en zijn weer kennissen van Albert & Monique.
IMG_3082 Na de hartelijke groeten gedaan te hebben werden we ge-upgrade en naar de mooiste premium plek van de camping geleid. Met schommelstoel en gas-bbq.
Aangezien de buitentemperatuur nog zo’n 3 graden hoger was dan het zwembadwater (28 graden), zochten we linea recta verkoeling in de pool. Wat een leven hebben we toch!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk voorbereidend werk levert jullie ook winst op dus schrijf ik het op de rekening bij die we nog steeds moeten berekenen. Geef Ria een fles wijn en ze verteld je verhalen waarvan zelfs Agnes oortjes van gaan gloeien.

Groet Alberto

Anoniem zei

Ha, ik ken die schommelbank! Alleen durfden wij er niet met z'n twee├źn tegelijk op ;-)

Geniet van de rust in Greybull. Is Ricky nog steeds daar?

JaVerBu zei

Hey luitjes,
Gaat de vacantie te lang duren ?

pet zoek, broodjes verbrand en vaat een rotzooi.
Dat zijn kleine irritatiedingetjes
Niet op letten en gewoon lekker doorgaan met genieten.
Misschien was die vaatrommel wel expres ??
Zelf zou ik wel op dat idee gekomen zijn en nu stil genieten omdat ik niet meer mag
Jullie treffen het wel, dat er steeds zwembadjes bij de campings zijn.
Zelf ben ik niet zo'n zwemmermaar als het niet te diep is kan gewoon staan ook fijn zijn. Blijft natuurlijk dat je er onwijs natte voeten aan overhoud.
Jullie gaan nu weer naar Buffalo
Lijkt me gezien de naam, en wat jullie gezien hebben in buffalo Bill Center minder aantrekkelijk.
Maar, wie ben ik om dat te denken ?
Ik hoor morgen wel weer hoe het is geweest.
Veel plezier nog en groetjes, PaMa