dinsdag 20 juli 2010

Dag 17: Yellowstone NP

De dag dat ik mijn pet kwijt raakte :-(

Maar hoe liep het af met de bbq gisterenavond? Uiteindelijk fantastisch! Wel nog even snel een zak zelf brandende briquette in het stadje gehaald om het gewenste resultaat te bereiken.

IMG_2805Ook bleek onze Chevy huurauto (die Rebel zoop teveel olie) een zachte voorband te hebben. Bij de pomp gelijk wat lucht bij gedaan. Zien we morgen wel weer verder.

Apart was te zien hoe een bijna oranje wolk overtrok. IMG_2678Leek wel of de regen verdampte voor het de grond bereikte.

Na een belrondje stonden we in de startblokken voor een dagje Yellowstone NP.  Op de weg er naartoe langs Budget gereden, want die band was weer zacht. Zonder al teveel problemen werd onze witte Chevy voor een grijze Chevy omgeruild. Ook goed.

In Yellowstone kan je eigenlijk een soort ‘8’ rijden. IMG_2814IMG_2690Vandaag maar de bovenste helft en morgen de onderste helft. Zo’n halve ‘8’ is dus een rondje van ongeveer 200km. Zat in het begin niet helemaal mee, omdat er op de toegangsweg wegwerkzaamheden bezig waren, waar om de beurt het verkeer vanuit 1 richting werd doorgelaten. 20 Minuten de  ene kant en dan 20 Minuten de andere kant. Erg frustrerend als je net de eerste auto bent die halt moet houden. Je mag dan wel als eerste achter de ‘pilot-car’ die voorafgaat aan de rij.

DSC_4895 DSC_4860DSC_4900IMG_2764De route is een aaneenschakeling van prachtige landschappen. Onvoorstelbaar mooi allemaal. Bergen, watervallen, geisers en natuurlijk wilde beesten. Vandaag de nodige bisons, herten, zwarte beer en grizzly beer (met jongen) gespot. Geweldig allemaal. Maar wat extra foto’s bijvoegen vandaag. DSC_4887 Na zo’n dagje toeren krijg je wel trek, dus we besloten het advies van Albert & Monique op te volgen en 8 miles naar het noorden te rijden voor Eno’s restaurant. Geen restaurant voor toeristen, maar voor de lokale bevolking.
Hun verhaal werd gelijk bevestigd bij het oprijden van de parkeerplaats. Het ziet er niet uit!
De alleraardigste uitbaatster heette ons welkom met de woorden: “I’m old and lazy, so help yourself".”
Na de keuze van je favoriete stuk vlees kreeg je het rauw op een bord aangereikt en liet ze ons de keuken/grill zien. Go your gang!

IMG_2799 Het restaurant was bekleed met honderden beschreven dollar biljetten en beschreven onderbroeken, slipjes en bh’s. Sommige exemplaren konden zondermeer dienst doen als tent.
Niettemin een erg leuke ervaring en niet onbelangrijk, een fantastisch stuk vlees. Toch wel trots dat ik die Portlander gaar heb gekregen (met tips van de uitbaatster).

6 opmerkingen:

Niels zei

Het is wat met die auto's. Gelukkig hebben ze er daar genoeg, dus dat komt altijd goed. Jaloers kan ik niet zijn, de Prius doet het ook prima!
Ook wel eens leuk, om zo zelf aan de slag te kunnen met je eten. Veel plezier met de tweede halve ronde. Wat een variatie toch op zo'n klein gebied! X

JaVerBu zei

Hey, luitjes
Bau, je begint met het bericht dat je je pet bent kwijt geraakt en je eindigt met een zaal vol BH's, sliptenten en onderbroeken.
Heb je jou pet daar bij gehangen of is hij gewoon afgewaaid ?
Je zet ons steeds weer voor raadsels.
Gisteren een mooie dag,
Blog op tijd, E mail en telefoon .
Alsof we er zelf bij zijn!!
Aan de foto's te zien is het daar onwaarschijnlijk mooi en enorm gevarieerd.
Ik ben benieuwd wat jullie vandaag weer voor ongeziene toestanden tegen komen.
Er wordt hier steeds geadviseerd om toch vooral water mee te nemen als je met de auto weg moet.
Dit omdat de kans op files groot is en dat lang wachten in de hitte dorstig maakt.
Is het voor jullie nodig om een jerrycan olie mee te nemen ?
Ze kijken daar niet op een litertje meer of minder.
Geniet nog even luitjes.
wij lezen morgen de uitkomst wel weer.
Groetjes aan allen, PaMa

MattRob zei

Allemaal prachtige (en bekende) plaatjes van dit geweldige gebied. Foto van de beer is erg mooi geworden. En een grizzly met kleintjes, dat is wel erg bijzonder ! Genietze, vandaag ook weer in het 'onderste' rondje !

Monique zei

He he mensen, durven jullie klagen over af en toe geen internet? Ik heb in Spanje een week lang af moeten zien en heb af en toe maar even mijn blog online kunnen zitten.

Helemaal bijgelezen inmiddels! Het ziet er allemaal weer heel goed uit, de lange afstanden zijn soms wat saai, dat weet ik ....

Doe Cor en Ria in Greybull zeker de groeten van ons!!

JanR zei

Hoi globetrotters,

Als ik zo de verhalen volg, valt er weer veel te genieten. Wat een prachtige foto's zitten er weer tussen, vooral die van dat Iceberg lake vond ik mooi. Ook die fietsen misstaan niet, hoewel ik de merknaam niet kan lezen, zullen wel Gazelles zijn... Respect voor dat echtpaar, als ik die foto van die lange weg op dag 15 zie,dan trekt het mij niet zo om daar te gaan fietsen, dan maar liever van dorp naar gehucht en stad richting Zuid-Europa.
Ri heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe fiets gekregen, we gaan hem komend weekeinde in Zeeland uitproberen.
Time flies, jullie zijn ook alweer over de helft, maar voorlopig toch nog bijna twee weken voor de boeg!
Joop K. is al langs geweest voor de kozijnen. Have fun there! JanR

May en Paul zei

Wij waren toch ook wel erg benieuwd naar waar die pet is gebleven... maar misschien morgen meer... verder zien de foto's er echt super uit! lijkt me heerlijk om daar een beetje rond te toeren... we blijven jullie volgen! geniet er nog maar lekker van! het is sneller voorbij dan jullie denken! haha!

kus