zondag 11 juli 2010

Dag 8: Cache Creek – Clearwater

DSC_4440 Gisteren sloot ik mijn verslag af met de mededeling dat we lekker gingen bbq-en. Wel even over het hoofd gezien dat deze Wal*Mart bbq kennelijk van Zweedse makelij was en nog als bouwpakket in elkaar moest worden geflanst. Zoals al eerder vermeld mocht Marcel mee vanwege zijn rechterhanden, dus met een half DSC_4447uurtje vertraging kon de Olav toch nog worden aangestoken.  Heerlijke avond om de 1e vakantieweek af te sluiten.

Op de camping nog een prachtige camper ontdekt, die toch minimaal 50 jaar oud moet zijn. Een beauty (zie foto).

Volgens schema kon het gaspedaal om 09:30 uur worden ingedrukt voor een rit van 130 miles naar Clearwater. Niet echt een spectaculaire rit, maar we waren natuurlijk de afgelopen dagen al flink verwend.
Inmiddels rijden we al een paar dagen rond met deze hut en vonden we hem al lekker riant en groot. We hadden een 29ft gehuurd. Blijkt het een 31ft te zijn (V-31S). Vandaar ook die slide-out. Ach wat is nou 2ft op zo’n lengte …

IMG_2302 Voor wat betreft het weer; gekke dag vandaag. Prima temperaturen (25-30 graden, beetje drukkend), maar zowaar moesten onderweg de ruitenwissers aan om wat spetters weg te vegen. Gisteren was het zelfs 38 graden, maar ons hoor je niet klagen. Wij slaan ons er wel doorheen.
Wel goede wegen, zodat we al om 13:00 uur arriveerden op de KOA in Clearwater.
Sandra leefde zich helemaal uit op gebakken eieren met gebakken spek, zodat we met een goed gevulde maag aan het middagprogramma konden beginnen.

DSC_4479 Clearwater ligt niet al te ver van Wells Gray Provincial Park, dat bekend is om haar prachtige watervallen. Genoeg reden dus om met onze RV het park in te trekken en een aantal van deze blikvangers te bewonderen. Inderdaad prachtig. Met name DSC_4490 de Helmcken falls en de Dawson falls waren geweldig mooi om te zien.

Nou die bbq toch in elkaar zit, gaan we er nog maar een keer gebruik van maken. Al was het het alleen maar om de neefjes uit te roken. We verwachten veel visite hier vanavond!

PS: Vanmorgen toch weer dezelfde kinderziekte met de generator ondervonden. We hebben ‘m gelukkig de komende dagen op de campgrounds nog niet nodig, maar ik ben bang dat we toch moeten blijven uitkijken naar een Onan certified dealer.

4 opmerkingen:

JaVerBu zei

Hey luitjes,
zondagmorgen na een nachtje vol onweer en stortbuien.
Nu weer lekker weer maar er wordt nog veel meer noodweer verwacht dus voor de voetbalkijkers bij de rode doos extra spannend.
Gemeente Utrecht is uit zijn slof geschoten.
Er mag een groot scherm, maar niet zoals in Amsterdan of Rotterdam midden in de stad maar bij de rode doos.
Zit het er voor jullie ook nog in dat de finale bekeken kan worden? of wordt het nevenjacht bij de ontbijtbarbeque ?

als ik de foto van Marcel bekijk dan is het echt een Zweedse bak.
Er zit een montagelijst bij waar je U tegen zeg!
Ik denk Bau dat je het zelfs zelf nog wel had gered om alles te monteren.
O ja, de twee vaderdagloten hebben prijs opgeleverd.
Ik mag €7,50 ophalen
Had slechter gekund, maar is toch te weinig om te delen denk ik.
Veel plezier nog!!
PaMa.

Kokopelli (AA forum) zei

Heel leuk om jullie te volgen op deze mooie reis. Je schrijft erg leuk. Jullie zijn nog niet eens zo lang onderweg en hebben al prachtige dingen gezien. Veel plezier nog en ik zal jullie zeker blijven volgen.

javerbu zei

Hey luitjes,
nog maar even een berichtje.
Het is momenteel zo'n noodweer dat oma angstig in een hoekje zit.
De straten zijn allemaal riviertjes geworden en hagelstenen als grote knikkers spatten tegen de ruiten.
Morgen zal ik wel even gaan kijken of er hagelschade aan de auto's is.
Ik moet er toch zijn om een latje in de keuken te plaatsen.
Wees maar blij met de neefjes daar
Groetjes PaMa

Betty en Gert van der Rijst zei

Hoi lui,

Mooie impressies weer vanuit het wonderschone Canada.Vroeg mij wel af of jullie behalve muggen ook nog andere wilde dieren gezien hebben.
Trouwens zit wel met enige smart te wachten op wat meer avontuur, bijvoorbeeld totaal verdwalen door slecht kaartlezende dames of overvallen door beren, coyota's of wat daar dan ook mag rondlopen.
Heb trouwens vannacht nog over jullie gedroomd. Alhans over het gebruik van een camper. Hoewel die er heel mooi uitziet lijkt het mij wel een verzoeking, al dat georganiseer en repareren. Gelukkig hebben jullie de man met de 2 rechterhanden meegenomen. Zou bijna zeggen dat compenseert dan ook lekker. Snap nu ook dat het voor ons niet weggelegd is om samen met zo'n camper op pad te gaan. Behalve 4 linkerhanden zouden de flinterdunne camperwandjes (als die er tenminste al zijn)zorgen voor te weinig discretie. En dan heb ik het niet eens over je weet wel. Wat is tenslotte een maandje celibatair leven, maar ik moet er toch niet aan denken Bauke dat jij 's-nachts je neus snuit. Zeker als je weet dat je in een gebied verkeert waar veel beren verblijven. Zou hartstuipen krijgen.
Trouwens over je tuin hoef je je voorlopig geen zorgen te maken, want er is inmiddels voldoende water gevallen na een hevige onweersbui. Ook hier bijna niet uit te houden met zeer hoge temperaturen en vanavond zal het kookpunt ook wel bereikt worden als Nederland de finale speelt.

groeten
rijstjes