maandag 19 juli 2010

Dag 16: Helena – Yellowstone NP

IMG_2653 De geplande bbq viel gisterenavond in duigen door een te harde wind en ik denk onze onkunde. Nadat de bricquetten maar niet wilden gaan gloeien, brachten de dames uitkomst met een koekepan.
Na het eten ging de wind (uiteraard) liggen en konden we nog lekker lang buiten genieten van een fantastische avond.

IMG_2651 Lincoln Road RV park is overigens een aanrader voor een overnachting. Prima plekken en uitstekende schone sanitaire voorzieningen. Alleen het wireless internet liet te wensen over.

Vanmorgen weer op tijd uit de veren voor het vervolg van de rit naar het zuiden. Dat wil zeggen, 5 miles naar het zuiden, want daar kwamen we de Wal*Mart tegen. Wel leuk, maar je bent zo weer 2 uur verder en een hoop dollars lichter en kilo’s zwaarder in je koffer voor de terugweg.
Na gelijk de hut maar weer te hebben afgetankt en bij de Starbucks een koffie te hebben gehaald, konden we eindelijk rond 12:00 uur onze rit vervolgen.

DSC_4807 Naar mate we dichter bij het einddoel kwamen werd de omgeving weer bergachtiger en ook zeker weer de moeite van het aanschouwen waard. De lunch nuttigden we nog even in Ennis (ik dacht eerst dat de D van het etablisement was afgevallen) en toen richting de westelijke ingang van Yellowstone.

DSC_4817 Rechts van de weg passeerden we Earthquake Lake. Erg intrigerend, aangezien dit meer pas 51 jaar geleden is gevormd door een aardbeving. Het is nog exact te zien (links achter op de foto) waar het is gebeurd. Een camping en 3 Miles Highway liggen op de bodem van het daarbij gevormde meer. Alle (dode) bomen die in het meer zichtbaar zijn, vormen nog het bewijs van wat er zo kort geleden is gebeurd.

DSC_4821 In Yellowstone West stond onze huurauto voor de komende 3 dagen bij Budget Rent al klaar; Een Rebel cabrio uit 1968. Dat is toch wel kicken!

Grizzly Bear RV Park is onze standplaats tot woensdag en daar mogen we zeker niet over mopperen. DSC_4835 Een riante Premium site (inclusief prima Wireless Internet) staat tot onze beschikking. Nog nieuw uitziende campground met mooie voorzieningen.

Op de camping in gesprek geraakt met een gepensioneerd echtpaar uit Houten die op de fiets (en een tentje) in 4 maanden door de US trok. Leuke verhalen hadden ze. Respect hoor, want de afstanden lijken me hier toch wel behoorlijk om te fietsen.
DSC_4833 Dat is andere koek dan op de fiets naar Rome, Parijs of Barcelona! Wat voor jou Jan? (zie Adventure Cycling Association)

Vanavond maar weer eens een poging doen om de bbq aan te steken. Ik laat het resultaat morgen weten!

1 opmerking:

JaVerBu zei

Hey luitjes,
Een zielig gezicht wel zo'n kale lege bbq.
Ik kan me herinneren dat we vorig jaar op een hoopje stenen en een aluminium folie plaatje heel lekkere hamburgers gebakken hebben.
Dat moet nu toch weer kunnen?? zeker met zo'n mooi apparaat, kennelijk met de vaardige handen van Marcel gemonteerd.
Weten jullie dat jullie aardig gelijk op gaan met het maken van foto's ?
Ik telde bij de een 700 en bij de ander 695 een klein verschil dus.
Het maakt dus niet veel uit als je een keer vergeet om het toestel uit te zetten hoor Sandra!
Nog even die pracht auto.
Is hij rood als op de blog of wit als getwitterd?
Hoor ik ook nog wel een keer.
Gisteren oma maar weer een plezier gedaan en met de cabi naar Varik gereden.
Doortje logeert daar een paar dagen en met een temperatuurtje van 25 graden is het toch wel heftig om via binnenwegen een stukje te rijden.
Vandaag weer bowls en wat boodschappen
Wij gaan naar C1000 want de Wall markt is even te ver weg en, anders wordt de koffer te zwaar!
Kijk maar uit Bau met al die winkels anders moet je er straks weer een tas bij kopen.
Veel plezier met jullie toertocht door Yellowstone, en tot morgen.
PaMa.