woensdag 21 juli 2010

Dag 18: Yellowstone NP

DSC_4940 Potverdikkie, wat is Yellowstone een mooi park. Ik zal ook vandaag wat extra foto’s op de blog zetten. Gewoon omdat ik geen keus kan maken.

DSC_4931
We besloten om vanmorgen op tijd (en dat is voor ons rond 08:00 uur) weg te rijden. Niet dat het nou superdruk is in Yellowstone, maar het is in ieder geval wat rustiger ‘s ochtends en niet zo warm.
Overigens kwam ik er achter dat DSC_4988Yellowstone in zijn geheel in de staat Wyoming ligt, terwijl het aan 2 kanten omringd wordt door de staten Montana en Idaho.

Vandaag stond dus de onderste helft van de ‘8’ op het programma. Misschien wel de mooiste helft, met de vele Geisers, Yellowstone Lake en de watervallen.

IMG_2877 Het eerste hoofddoel was ‘Old Faithful’, de bekendste Geiser van de wereld. Iedere 40 tot 126 minuten barst deze Geiser uit. Frappant is dat ze precies voorspellen hoe laat de volgende eruptie is. Wij misten ‘de voorstelling’ van 09:35 net, dus brachten we de tijd door tot 11:10 uur met een bakkie koffie en het afschuimen van de Old Faithful shop. Bijna had Agnes niets gekocht, maar gelukkig verliet ook zij nog net op tijd de winkel met een prachtig Yellowstone shirt.

IMG_2862 Voor zo’n uitbarsting drommen echt massa’s mensen samen, maar de omgeving is er echt op ingericht. In een grote cirkel staan banken, waar iedereen kan zitten en als het dan ‘showtime’ is, klikken honderden camara’s hetzelfde plaatje. Natuurlijk niet zo mooi als deze van mij.

IMG_2907 IMG_2916 IMG_2937 Vervolgens richting West Thumb, voor mooie Geiser basins bij West Thumb Lake, een soort uitloper van Yellowstone Lake. West Thumb lake is eigenlijk een krater in een grote reusachtige krater (Yellowstone zelf). Door de rijke kleurschakeringen (mineraal afzettingen), zijn deze geisers een lust voor het oog.

DSC_4995 DSC_4997IMG_2952 De weg vervolgde langs Yellowstone Lake over een bergpas cq hoogvlakte, wat tevens het voornaamste leefgebied van de bison bleek te zijn. Waren we gisteren nog verrukt met een verdwaalde bison, nu zagen we er honderden grazen of voor of naast ons de weg oversteken. Indrukwekkende beesten.

DSC_4999 Ten slotte moesten we, nadat we gisteren de Upper Falls hadden bekeken, vandaag de Lower Falls aanschouwen. Een prachtige waterval, die zich vervolgens een baan klieft door een smalle schilderachtige canyon.

De Chevy Trailblazer had haar werk gedaan en die kon weer afgetankt (maar oh zo vies) terug naar Budget Rental. Nog even een lekker ijsje op kosten van Jan en Truus genuttigd en weer lopend en winkelend terug naar de camping. Niet verder dan 15 minuten.

Ook konden we ons geluk niet op toen we in de kampwinkel voor $4 een bumperdop konden scoren, die we een paar dagen geleden waren kwijtgeraakt (Zie verslag Dag 15). Soms zit het mee, maar
nog geen spoor van mijn pet!

De was wordt nog even gedaan, zodat we weer helemaal klaar zijn voor het vervolg van ons zigeunerleven. Bevalt wel!

2 opmerkingen:

JaVerBu zei

Hey, luitjes,
Wat een berg moois weer deze dag!
Bau, ik had op google maps al een foto gezien van de wereldberoemde spuitende geiser.
Bijna net zo mooi als die van jou!
Hoewel, ik twijfel een beetje of de foto in de blog wel van jou is.
Aan het nummer te zien is hij van het toestel van Marcel en Sandra
Hindert niet, toch mooi.
Heeft Agnes al beslist wat mooier was, Yellowstone nu of Grand en Bryce Canyon vorig jaar ??
Aan de naam te zien, RED lodge gaan jullie nu richting rode omgeving.
zal ook wel weer het nodige interessants te zien zijn.
Lezen we morgen wel weer.
Heel veel plezier nog de laatste dagen.
Jullie hebben er nu 2/3 deel op zitten!!
Waar blijft de tijd!
Groetjes en, tot morgen PaMa

JaVerBu zei

Hey luitjes.
Wel raar een tweede berichtje maar, dat komt door de pet van Bau!!
In de cabrio liggen nog een paar petten dus je hoeft niet zonder te zitten
Maar we dachten echt dat je hem tussen de dollarbiljetten en de slipjes had gehangen.
Groetjes PaMa