maandag 5 juli 2010

Dag 2: Vancouver

We weten inmiddels dat het altijd lastig blijft die eerste dagen, maar al met al hebben we toch wel aardig geslapen. Een uur of 5 wakker, maar daarna nog wat liggen doezelen. Prima bedden in ieder geval.
IMG_1951 Als eerste vanmorgen de blog van gisteren afgerond en ge-upload. We hoorden naderhand al dat trouwe lezers tevergeefs de hele dag naast de pc hadden gezeten. Hopelijk maak ik dat vandaag weer een beetje goed.

Ons hotel ligt mooi centraal in Downtown, net achter Robson street (belangrijkste winkelstraat).
Om enige lijn in onze stadswandeling te brengen, stond vandaag de Downtown & Gastown route uit het boekje “100% Vancouver” op het programma. Natuurlijk niet nadat er eerst een nog redelijk gezond ontbijtje was genuttigd.

IMG_2041 Het eerste stuk van de wandeling schoot lekker op. Ging voornamelijk nog door winkelgebied, maar oh, oh, wat jammer; De winkels gingen pas om 11:00 uur open. Achter het winkelgebied ligt een gedeelte dat vooral ‘s avonds nogal levendig schijnt te zijn door de aanwezigheid van nachtclubs. Misschien krijgen we er de komende dagen nog wat van mee.
Door trouw de route te volgen vind je ook de fameuze "’Fritz’. Wij zouden het een snackbar noemen. Fritz verkoopt Poutine. Een soort frieten (in een puntzak) met wrongel (ongerijpte kaas) en jus. Ik denk dat bij het nuttigen je kransslagader spontaan dicht slipt!

DSC_4146Op aandringen van Marcel de lift bij de Vancouver Lookuit toren genomen. Was het geld wel waard. Prachtig uitzicht over Vancouver en omgeving!

Dan loop je Gastown in. Leuke winkeltjes en leuke restaurantjes. Bij 1 van de leuke tentjes  (Chill Winston) die in het boekje worden aangeraden besloten we het ontbijt nog DSC_4166maar eens over te doen en het dan gewoon lunch te noemen. Gebakken ei met bacon, sla en aardappeltjes.
Zouden die restaurants zo’n boekje sponsoren? Naast ons schoof een Nederlands gezin aan met precies hetzelfde “100% Vancouver” boekje in handen.

DSC_4179 Natuurlijk mag de beroemde stoomklok niet ontbreken. Dit exemplaar blijkt overigens een replica te zijn. Ieder kwartier komt er een Big-Ben deuntje uit van een paar seconden. Staan hordes mensen (lees: toeristen) op te wachten.

DSC_4201 Vervolgens een lange, maar lekkere wandeling over de boulevard naar Stanley Park. Onderweg zien we de watervliegtuigen starten en landen en vegen we het kwijl weg bij het passeren van de haven. Met het doorbreken van het zonnetje wordt het zowaar nog warm! Het is overigens een bewolkte dag, maar best aangenaam voor zo’n dagje stad.

DSC_4207 Met een terugtocht in het vooruitzicht besluiten we niet al te ver Stanley Park in te lopen (Was natuurlijk anders geweest als we allemaal op Crocks hadden gelopen).
Zover we hebben kunnen zien een prachtig park en zeker op zondag gezellig druk.

Terug in het hotel stoeien we nog even met het kaartje van de hotelkamer. Agnes d’r kaartje werkt niet en ik schijn die van mij kwijt te hebben gemaakt…?

Leuk om vandaag alweer de eerste reacties op de blog te lezen.
En voor Ruud: Dinsdag de 13e zijn wij ook bij Lake Louise.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey, luitjes
Prachtig, opstaan, ontbijten en blog lezen!
geen gezeur meer van ga eens even kijken!
Houd vol zo Bau.
Weer een mooie dag gehad begrijpen we
2 x ontbijt is voor jullie niet zo gek, want het wordt er wel weer af gelopen denken we,
Blijf genieten enne, zijn er in Vancouver ook geen Crocks te koop ?
Je weet toch uit ervaring dat dat de vacantievreugde verhoogd/
Denk maar aan oma vorig jaar!
Veel plezier PaMa.

Marjon (vana) zei

Een hele gezellige dag in Vancouver zo te lezen. Wat een leuke stad hè!
Ik ben heel benieuwd wat jullie morgen allemaal gaan doen.

Groetjes
Marjon

hekkietravel zei

Hallo Bauke en rest van het gezelschap,

Zo de eerste volle dag zit erop. Leuk om weer eens over Vancouver te lezen. Het is een prachtige stad en voor ons alweer 8 jaar geleden dat wij daar waren.

Ik kijk met spanning uit naar het vervolg van jullie belevenissen.

Have fun!

Groetjes Marjan (hekkie)

Niels zei

Als ik die foto's zo zie is het bij ons veel mooier weer. Niets om jaloers op te zijn dus... ;)
Waarschijnlijk wel lekker als je actief bezig bent. Nu nog te voet, over een paar dagen weer met de camper op pad!