dinsdag 27 juli 2010

Dag 24: Rapid City

Dat vurig avondje viel gisteren in eerste instantie een beetje tegen. Eerst wilde de bbq niet fikken en later hetzelfde probleem met ons kampvuur. In beide gevallen kwam het nog goed. Met name Agnes speelde een heldenrol bij het ontvlammen van het vreugdevuur. Door 1 van haar favoriete damesblaadjes op te offeren wist ze de blokken hout aan de gang te brengen. Dank, dank.

DSC_5292 Vanmorgen gingen we in de herkansing voor het pancakes eten als ontbijt. Met het fiasco van St. Mary (zie eerder verslag) nog redelijk vers in het geheugen waren we toch zeker enigszins sceptisch, maar deze ‘crew’ gaf ons iets meer vertrouwen. Een aantal gepensioneerden staan hier vol enthousiasme de zaken te regelen en de pancakes zijn niet voor te eten. Zo’n beetje alle funkties op deze KOA campground worden overigens door dakkies vervuld.

DSC_5297 Afgevuld met pancakes zetten we koers richting Mount Rushmore. Ongeveer een uurtje rijden.
Mount Rushmore vertegenwoordigt HET symbool van de eerster 150 jaren van de Amerikaanse historie, met sculpturen van de presidenten Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt. Er moet toch nog wel een plekje te vinden zijn in die berg voor o.a. Clinton (met sigaar), Bush en Obama?
De foto’s geschoten die miljoenen voor mij ook al hadden gemaakt.
Het is mooi om te kunnen aftikken dat we het hebben gezien, maar ik denk toch dat zo’n stuk graniet op ons iets minder impact heeft dan op de patriotische Amerikanen.

IMG_3235 Als 2e stond het iets verderop gelegen ‘Crazy Horse Memorial’. Ria (van de KOA in Greybull) had ons de tip gegeven om $27 uit te sparen en het vanaf een parkeerplaats buiten de hekken te bekijken.
Dat volgen wij Nederlanders natuurlijk trouw op.
DSC_5334In 1948 werd begonnen met dit indianen monument en op dit moment is slechts een fractie klaar. Je kan in ieder geval in het foldertje zien hoe het moet worden. Gaan wij niet meer meemaken.

DSC_5348Tenslotte weer de natuur in. Met een tussenstop in Custer ging de route naar Custers State Park. Het berijden van de Wildlife-loop zou garant moeten staan voor het aanschouwen van wilde beesten.
Het park en de weg is prachtig, maar na 3 weken natuurschoon  beginnen we toch een beetje verwend te raken. De ‘wilde’ ezels, die bijna je auto inkruipen, zijn toch wel het grappigste.

DSC_5358 Al met al wel weer een vermakelijk dagje, waar we aan het eind onze huurbak gelukkig met een bijna lege tank konden inleveren. Die tank was immers inclusief.

Terug op de KOA eerst Bram maar eens bellen. Die was ook weer terug van vakantie en eerdere pogingen waren gestrand. Belden we hem toch wakker! Toch nog na een kleine opwarmfase hem zijn vakantie-avonturen kunnen ontfutselen. En wij maar denken dat die jongens van ons zulke nachtbrakers zijn…

DSC_5359 De temperatuur liep vandaag op tot zo’n 97F en het voelde iets vochtiger aan dan gisteren. Misschien door de grote zwarte donderwolk die vanmiddag om Rapid City heen dreef, maar die ons gelukkig slechts aangename schaduw bracht. Alleen Sandra dacht spetters te voelen (hoog sensitief, gisteren was ze ook al de enige die vliegen zag), maar dit bleken toch druppels te zijn die door de airco werden uitgespuugd en via een richeltje van de camper in haar nek belandden. Mysterie gelukkig opgelost.

IMG_3229 Inmiddels is de lucht weer blauw en kijk ik vol spanning of Marcel de bbq vanavond wel volgens schema kan opstoken. Ik kan natuurlijk straks ook een stukje verderop naar Cowboy Poetry van Cowboy Poef gaan luisteren, maar ik voel dat ik die verleiding kan weerstaan.

3 opmerkingen:

JaVerBu zei

Hey, luitjes.
Dag 24 is voor jullie verslapen, en nu weer een mooie rit naar Cheyenne
Aan de naam te horen heeft het iets met indianen.
Volgens de jongensboeken die ik verslonden heb niet de meest vriendelijke maar die zullen nu wel allemaal de vredespijp uit zijn.
Het gaat hard de laatste dagen.
nog 2 x de camper aansluiten en gas tanken en dan weer naar de colorado mills in Denver
Ik herinner me nog dat ontbijtje in Mimi's restaurant, met die aardbeien en gebakken spek.
En, dat dienstertje met een oma in Nederland.
Bau, geef jij het aansteken van de bbq gewoon uit handen ?
Kan Marcel het beter of wilde je hem ook wat ervaring op laten doen ?
Het wordt steeds minder met jou geloof ik.
Marcel de bbq en Agnes het vreugdevuur aansteken
Dat zijn toch eigenlijk jouw vaste taken ?
Alles went zullen we maar denken.
Jullie nog een paar mooie dagen tegoed en wij lekker uitzien naar zondag
Onze Piet rekent op temperatuurtjes van om en nabij de 20 graden en af en toe een buitje.
Niet gek dus.
Veel plezier nog en, tot morgen
PaMa

Anoniem zei

Ah, Mimi's for breakfast in Colorado Mills. Dat is nog eens een goede herinnering Jan!

MattRob zei

Ook wij herkenden dat gevoel hoor, dat we inmiddels al ZOVEEL moois gezien hadden, dat wordt steeds moeilijker te overtreffen. Maar de ezels waren dan wel weer leuk.

Overigens vonden wij Mount Rushmore toch wel erg indrukwekkend ;-) !