maandag 12 juli 2010

Dag 9: Clearwater – Jasper NP

Vanmorgen vroeg uit de veren en ons in Oranje getooid. Zo’n 200 miles moest er worden afgelegd naar Jasper NP en om 11:30 uur lokale tijd begon de wedstrijd.
We gokten er op om onderweg een plekje te vinden waar we ‘onze jongens’ konden aanmoedigen.

Uit de berichten begrepen we dat heel Nederland in extase was, maar die voorpret is toch een beetje aan ons voorbij gegaan.

IMG_2352 Bijna op het noordelijkste puntje van onze reis dachten we wel een geschikte locatie met tv te kunnen vinden. Valemount had op de kaart de vetste en grootste letters, dus dat moest wel een grote plaats zijn.
Nou, dat viel nog niet mee. Dan wel geen tv, dan wel gesloten… Uiteindelijk een pub gevonden, die zowaar een groot flatscreen had hangen. Speciaal voor ons ging deze aan en kregen we de afstandsbediening in onze handen gedrukt. Zo zaten er 4 malloten op een zondagmorgen in oranje outfit aan het andere eind van de wereld naar een voetbalwedstrijd te kijken. Het mocht allemaal niet baten.

IMG_2353 We besloten om onze vakantie dan maar onverstoord voort te zetten. Het overschrijden van de grens tussen British Colombia en Alberta bracht ons in ieder geval ook weer een uurtje dichter bij Nederland. Nog maar 8 uur tijdsverschil.

IMG_2355 Voordat we naar Whistlers Campground reden hadden we nog wel genoeg tijd om tip 2 van Ben (zie verslag van Dag 7) op te volgen: De Miette Hotsprings.
Bleek toch nog een aardige rit, waarvan de laatste 17km over behoorlijk smalle en steile weggetjes ging. Wel werd al snel duidelijk dat Jasper het nodige aan natuurschoon heeft te bieden.
Maar dan heb je ook wat! Voor mij zagen de Miette Hotsprings er uit als zwembad Merwestein op een mooie zondagmiddag. Ik zag wel ergens wat water uit een steen sijpelen. Was vermoedelijk afkomstig uit de bron?
Volgens een stel Duitsers (die er flink van baalden dat Nederland had verloren van Spanje) was de originele bron bergopwaarts te DSC_4500bezichtigen. 5km lopen enkele reis.
Eerlijk is eerlijk; Agnes wilde echt heel erg graag, dus die krijgt vandaag de aanmoedigingsprijs. De meerderheid besloot het echter zo maar te laten gezien het tijdstip. Hiermee het risico nemend dat we een fantastisch schouwspel aan onze neus voorbij lieten gaan.

DSC_4508 Even noteren Gert; Op de terugweg naar Whistlers campground de eerste wilde dieren (even buiten de muggen, vliegen en mieren) gezien; de Hornsheeps. Maar goed trouwens dat we ze zagen, DSC_4512want deze exemplaren stonden midden op de weg te ????? Geeft anders toch een hoop rotzooi op bumper en grill.

Hoewel het weer de hele dag toch aardig goed was geweest, gingen de hemelsluizen nog even kort maar hevig open voor het oprijden van de campground. IMG_2372 Hier bleef het gelukkig bij.
Rest ons om alle afval en voedselresten goed in de gaten te houden, want hier schijnen toch de nodige beren rond te lopen, die het erop hebben voorzien.

3 opmerkingen:

Niels zei

Het was in ieder geval wel een spannende wedstrijd (ook al gebeurde er niet veel spectaculaire dingen). Ik heb het nog nooit zo rustig meegemaakt op maandagmorgen op het werk. De Prius heb ik ondertussen geconfisceerd. Er zit wel een sterretje in de voorruit, maar er staat me iets van bij dat die er al langer inzit? Gister even bij Martin wezen kijken in Haarlem, ontzettend leuk appartement.
Waren de watervallen nog op volle kracht? Ziet er erg mooi uit. Als je het mij vraagt zijn de hornsheeps aan het spoorzoeken, misschien is er wel een wagen met veevoer langsgekomen. X

javerbu zei

Hey luitjes,
Na het verwerken van de kater en het lezen van de krant nu even een krabbeltje voor jullie.
Volgens veel krantenverslagen was het de schuld van de scheidsrechter dat wij verloren.
wij veel gele kaarten en zij niet
wij geen penalty en zij ook niet
wij geen corner en zij geen buitenspel enz.enz.
Zelf denk ik dat we het niet verdienden want de spanjaarden waren dacht ik beter maar ik heb er nooit veel verstand van gehad blijkt nu weer.
Jullie vacantie gaat door en het lijkt er op dat het steeds ruiger gaat worden met al die wilde dieren.
Nu al asfalteters ook, zaten er geen gaten in de weg ??
Als jullie nu eens de etensresten niet in de gaten houden ?
Zit er een kansje in dat er beren op bezoek komen.
Kan een hele sensatie zijn.
Jullie zijn nog steeds goed uitgekomen op de plaats van bestemming.
Lijkt er dus op dat de dames zeer vakkundig kaart lezen en dat de heren de commando's stipt opvolgen.
Houden zo, en veel plezier.Volgens schema vandaag een dag rust in Jasper NP.
Om de verjaardag van Paul te vieren ??
Nog gefeliciteerd !!
Tot morgen PaMa.

Ingeborg en Erwin zei

Hi vakantiegangers,

Heel herkenbaar die geiten op de weg... Vreemde dieren, langs de weg vers gras en andere lekkernijen en dan lijken ze asfalt te grazen. We hebben een paar jaar geleden al gezocht of we konden vinden waarom ze zo vaak op de weg staan, maar geen antwoord gevonden.

Veel plezier nog in het prachtige Canada en straks de VS. We blijven jullie volgen.

Groetjes,
Ingeborg en Erwin