donderdag 15 juli 2010

Dag 12: Lake Louise – Fort Steele

DSC_4569 Nadat het gisterenavond was opgeklaard nog even een wandeling over de campground gemaakt. Camping is aan 1 kant begrensd door de Bow river en aan de andere kant door een weg met een spoorlijn. Personenvervoer hebben we amper gezien, maar goederenvervoer des te meer. Gigantisch lange treinen gaan hier door het landschap. Nou zijn Sandra en Marcel wel wat gewend in Vleuten, maar ik had gisterenavond even het gevoel of die goederentrein dwars door de camper kwam zetten. Gelukkig werd er ‘s nachts niet gereden, zodat we toch een goede nachtrust konden hebben. Hoewel je alleen stroom op de campingplek hebt, is Lake Louise campground zeker een aanrader.

Vanmorgen voor de verandering eens niet wakker geworden door het getik van de regen, maar door wat zonnestraaltjes. De Canadese Piet kreeg helemaal gelijk vandaag. Natuurlijk eerst even bij de reakties op de blog gekeken. ‘s Ochtends altijd leuk om te lezen.Vooral de altijd trouwe javerbu slaat geen enkele keer over!

DSC_4601Niet verkeerd natuurlijk, aangezien we eerst naar Lake Louise wilden. Dit meer lag zo’n beetje 5km bergopwaarts rijden vanaf onze campground en is een trekpleister eerste klas.
En eerlijk is eerlijk, zelden zo’n mooi plaatje gezien. Whoow!
DSC_4598 Wat mooi! Na tig foto’s en film hebben we er gewoon lekker op een bankje een tijdje van zitten genieten. Absoluut een aanrader.

Daarna kon de route naar het zuiden worden hervat met Agnes als navigator. Bij het verlaten van Banff NP reden we British Colombia weer in en konden we onze klokjes weer een uurtje terug zetten. Door Kootenay NP ging de weg IMG_2453 naar Radium Hot Springs. Prachte weg door een voor mij typisch Canadees landschap. Bergen, water en veel naaldbomen. Wat overigens opvalt is dat er toch wel heel veel gebieden zijn waar kennelijk bosbranden hebben gewoed.

Vanaf Radium Hot Springs veranderde het naar een wat meer heuvelachtig landschap, totdat we na zo’n 175 miles bij Fort Steele resort & RV park aankwamen.
IMG_2465 Deze campground ontsteeg onze verwachtingen. Mooie grote plekken, veel groen en nog een lekker zwembadje op de koop toe.
Nadat we gisteren nog door de sneeuw ploegden, was er vandaag weer behoefte aan een frisse duik en wat afkoeling. Daarna lekker luieren in het zonnetje en … wasdag. Werd toch tijd na 2 regenachtige dagen. De dames namen dit geheel vrijwillig voor hun rekening!

DSC_4677 Om een vraag van onze trouwe volgers te beantwoorden; Ja, we hebben veel contacten met Nederlanders en Amerikanen/Canadezen, maar aangezien we overal kort staan zijn het vluchtige en wisselende contacten. Maakt het er niet minder leuk om.

2 opmerkingen:

javerbu zei

Hey, luitjes
Als we het zo bekijken op jullie foto's dan is de schade van de vorige dagen(WAS ER SCHADE ??) weer ruimschoots ingehaald.
Wat een schitterende panorama's en, wat een vrolijk publiek!
Als jullie weerpiet net zo werkt als onze piet hebben jullie nog wat tegoed.
Het is in Nederland op veel plaatsen noodweer geweest.
Wij zijn er afgekomen met een groeizaam buitje deze keer maar, er wordt meer verwacht en als er gezegd word hier en daar een bui dan reken ik maar op hier.
Eindelijk wer een schone onderbroek Bau ??
Loopt wel prettiger denk ik.
Leuk vogeltje hebben jullie gespot.
Er wordt steeds over wilde dieren gesproken, is dit een jonge adelaar? of een verkleurde mus ??
We komen er nog wel eens achter.
Nu even een dagje rijden en dan weer de broodnodige rust.
Een dagje de camper kunnen laten staan is toch wel weer prettig.
Veel plezier nog en tot morgen
PaMa

Niels zei

Als het niet regent is het hier best lekker. Vanavond ben ik nog wezen zwemmen in een buitenbad, heerlijk. Wellicht ten overvloede, maar schitterende foto's. Schril contrast met de dag ervoor, hoogtepuntje!