donderdag 29 juli 2010

Dag 26: Cheyenne – Estes Park

The day after. De stieren, het festijn en de cowgirls (bij de dames waarschijnlijk de cowboys) denderden nog door in onze dromen. Met tegenzin wakker geworden om de dag weer te starten. Te starten met wat bewolking en druppels.

We hadden besloten om maar niet langer dan nodig op deze campground te blijven en het ontbijt bij Denny’s te nuttigen. Daar waren we wel weer eens aan toe na alle geroosterde broodjes met pindakaas.

IMG_3318 Naast de Denny’s de tank van onze RV maar weer eens afgevuld. Opvallend goedkoop was de benzine hier. Voor Premium 91 betaalden we $2,69 per gallon. Normaal zo rond de $3.

Op speciaal verzoek van Sandra eerst 8 miles teruggereden naar de Boot Barn shop in Cheyenne. Daar zouden ze ook voor haar de geschikte cowboylaarzen moeten hebben. Moeilijk maatje.
Ruim een uur later Marcel lekker geslaagd voor laarzen en spijkerbroek en ik voor een spijkerbroek. Helaas was Marcel niet zo bereidwillig als Agnes om te poseren. Sandra blijft nog even lekker doorzoeken.

IMG_3330 De eerste 40 miles zakten we eerst nog de Interstate 25 af richting Denver. Je kon merken dat we dichter bij een grote stad kwamen. Gisteren hadden we al de eerste borden met Denver gezien, maar zoveel mogelijk genegeerd. Dat wil je helemaal nog niet zien.
DSC_5461 Om het onvermijdelijke nog wat te kunnen uitstellen sloegen we zo’n 50 miles voor Denver rechtsaf richting de Rocky Mountains. Nog even de bergen en de natuur in. Mooie weg door Canyons en vervolgens Rocky Mountains NP in. Gewoon om nog even af te kicken van al dat natuurgeweld.

IMG_3340 Uiteindelijk teruggereden richting Estes Park, waar een plekje op Elk Meadow Lodge & RV Resort voor ons klaar stond. Maar goed ook, want het is hier erg druk in dit gebied.
Nog geen minuut nadat we waren geinstalleerd gingen de hemelsluizen even open en donderde het onweer tussen de bergen.
Buitje voor het stof zullen we maar zeggen.
Gezellig in de camper Sandra zitten helpen met haar boodschappenlijstje voor na het weekend. Weet nog steeds niet zeker of ze er blij mee was, maar ik blijf meedenken.

IMG_3342 Op de campground ervaringen uitgewisseld met een Nederlands gezin dat een rondje Denver had gemaakt en vervolgens stortte Marcel zich weer vol overgave op de bbq. Parasolletje erboven want er valt af en toe een druppel. Een regenboog doemt alweer op aan de horizon.

Berichtje van Martin dat ook hij is vertrokken voor zijn vakantie in Frankrijk, dus waarom moeten we eigenlijk naar huis als de jongens toch ook op vakantie gaan?

1 opmerking:

JaVerBu zei

Hey, luitjes.
Begrijp ik het goed, begint er zo langzamerhand een lichte ondertoon van "we moeten weer naar huis, jammer"in de verslagen door te dringen ?
Nu, hier is het van "zondag zijn ze weer thuis"en, "weet je al hoe laat ze aankomen "
Voorlopig gaan jullie naar Denver en al klinkt dat als eindstation, er valt echt nog genoeg te beleven .
Dit maal weten we dat uit ervaring!
Jullie zijn westernlaarzen en spijkerbroeken uit gaan zoeken maar als jullie geweten hadden dat hier bij Dirkson echte crocs te koop zijn , helemaal van plastic, dan hadden jullie jezelf wel 2 keer bedacht.
Vandaag weer naar Dacota Ridge ?
Je weet nu de weg Bau! dan hebben de kaartlezers meer tijd om het boodschappenlijstje te maken.
Nog veel plezier deze dag, en tot morgen.
PaMa